Tech

Így kerülhet papírra az Instagram

Ha még mindig a papírképek a kedvencei, van egy olcsó és egyszerűen kezelhető javaslatunk.

Nehéz a dolga a nyomtatós vállalatoknak, mert ahogy egyre inkább áttér mindenki az elektronikus adatkreálásra és -fogyasztásra, egyre kevesebbet nyomtat az istenadta nép. Szóval nyomtatót csinálni és eladni az alapján már eléggé lehetetlen feladat, hogy hűűűű, ez az új modell 0,08 másodperccel gyorsabban tol ki magából egy oldalt, mert igazából ez viszonylag keveseket hoz lázba. Szóval – legalábbis az otthonra szánt modellek esetében – inkább a szolgáltatások és kényelmi funkciók felé kell haladni.

epson-nx430-02

Az Epson ilyesmit kínál a Stylus XP430 nevű újdonságával, amely amellett, hogy viszonylag olcsó (100 dollár, tehát nagyjából 27 500 forint), egy csomó olyan extrát tud, amivel még szexivé teheti a nyomtatás fogalmát. Ha megnézzük a különlegességeit, nagyjából azt is láthatjuk, milyen tulajdonságokkal lehet manapság még egyáltalán eladni egy otthoni nyomtatót:

  • Működik vezeték nélkül, tehát a tabletek és egyéb hordozható kütyük korában nem kell holmi nyomtatókábeleken átesni.
  • Közvetlenül csatlakoztató Instagram fiókunkhoz, és a kezelőszoftveren keresztül mindenféle szöszmötölés nélkül, azonnal kinyomtathatjuk az ottani képeket. Tehát nincs szükség arra, hogy letöltjük a fotót Instagramról, beszerkesztjük valamilyen szoftverbe (Photoshopba, Paintbe, Wordbe, vagy amibe jól esik), és ott méretezgetjük, aztán nyomtatóra küldjük. Ehelyett az Instagramon egy pöccentés, és már érkezik is a kép.
  • Van benne szkenner, ráadásul itt is automatizált egy csomó funkció, a beolvasott képet akár közvetlenül meg is oszthatjuk Facebookon (tehát ismételten nem kell külön képszerkesztővel szőrözni).
  • Faxolni is tudunk közvetlenül, ami manapság már persze jócskán túlhaladott dolog, de néhány csodás hivatal még mindig nem tud élni faxon kért doksik vagy igazolások nélkül, szóval higgye el, jó lesz ez még itthon pár évig.
  • Színes nyomtató, de minden alapszínt külön kezel, tehát ha mégis csak doksikat nyomtat, és a fekete patron kifogy, nem kell miatta az egész szettet kicserélni a még szinte teli színes patronokkal együtt.

Szóval közösségi oldal integráció, olcsó üzemeltetés, és kényelmes használat. És ez most nem reklámszöveg, vannak még hasonló tulajdonságú nyomtatók, csak ez a modell most épp kapóra jött a példálózáshoz, hogy vajon mit lehet még reszelni egy nyomtatón.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik