Tech

Idén okosszemüvegeket is bevethetnek Hamiltonék

A többek közt okosszemüveg fejlesztéssel is foglalkozó Epson a Mercedes AMG Petronas F1-es csapat partnere lett.

Az Epson bejelentette, hogy hosszú távú megállapodást kötött a 2014-es Formula 1-es világbajnok Mercedes AMG Petronas Formula 1-es csapattal. Az Epson a Mercedes AMG Petronas istálló hivatalos partnere lesz, és szakmai támogatást biztosít a csapat számára a tintatartályos nyomtatók, szkennerek, 3LCD projektorok, valamint az olyan hordozható technológiák, mint például az okosszemüvegek vagy az okos sportkiegészítők, érzékelő eszközök területén.

Az Epson logója látható lesz a Mercedes AMG Petronas versenyautóin, a pilóták, Lewis Hamilton és Nico Rosberg ruháin, valamint sisakrostélyain is a 2015-ös versenyszezonra tervezett új felszerelésnek megfelelően, amit a Mercedes csapat február elsején, a Forma 1-es tesztidőszak kezdetén mutat majd be.

 

A globális együttműködésnek is köszönhetően a két szervezet egyaránt elkötelezett a környezeti hatások minimalizálása mellett. Az Epson például célul tűzte ki, hogy 2050-re a részben a gyártási folyamatok során, részben pedig a termékek használata következtében keletkező széndioxid kibocsátását a jelenlegihez képest 90 százalékkal csökkenti. A világbajnok Mercedes AMG Petronas F1 W05 F1 hibrid autó, amellyel a csapat 2014-ben versenyzett, több mint 30 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztott elődjéhez képest és ez az utcai S 500 Hybrid Plug In, valamint más Mercedes-Benz személyautók számára is további előnyökkel járt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik