Tech

Nagy változások jöhetnek Youtube-on

Az Instagram, a Facebook és a Twitter után a Youtube is bekeményít: bejelentették, hogy komoly csökkenésre számíthatnak a videósok a nézőszámban, mivel elkezdik törölgetni az álprofilokat.

A YouTube figyelmeztette felhasználóit, hogy a feltöltött videókon kevesebb lehet mostanában a nézettség, mint amihez hozzá vannak szokva, ennek pedig mindössze annyi az oka, hogy a videómegosztó bekeményít, és töröl minden olyan profilt, amit spamnek gondol.

Az ellenőrzés az éves karbantartási rutin része, most azonban kifejezetten rámennek a hamis felhasználókra, csakúgy, ahogy az Instagram is, csak ott az influenszerek láthatják kárát a tisztogatásnak. A Youtube-on elsősorban a kisebb fiókok félhetnek, hiszen 1000 feliratkozó alatt nem lehet pénzt keresni a videókkal, akinek pedig ilyen spam követői lehetnek, könnyen elveszíthetik a lehetőséget.

A nagyobb fiókoknak valószínűleg nem kell túlságosan félniük attól, hogy megtizedelődik a követelőik száma, maximum az első helyért versengő PewDiePie és T-Series között döntheti el a helyzetet a tisztogatás, de annak, aki nem vett nagyobb számban hamis követőket, nem kell aggódnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik