Tech

Furcsa dolog történt a pornó világában a YouTube leállásakor

A héten megtörtént a YouTube történetének eddigi egyik legnagyobb leállása, közel két órán át akadozott a videómegosztó oldal. A hiátus egészen furcsa dolgokat hozott ki a netezőkből, a philadelphiai rendőrség Twittere alapján volt, aki a hatóságokat is riadóztatta, és a Twitter-felhasználók is egzisztenciális válságba kerültek, nem tudták mi fog történni velük egy világban YouTube nélkül.

A PornHub adatai szerint azért nem kellett félteni a netezőket, hogy nem találják fel magukat. A YouTube leállásának óráiban ugyanis milliókkal nőtt meg a PornHub látogatóinak száma. A hatás már csak azért is egyértelmű, mert a számok alapján miután a YouTube megmenekült, az érdeklődés megcsappant, vélhetően mindenki visszament vloggereket és kiscicákat nézni a videomegosztóra.

Ennél is érdekesebb, hogy milyen kulcsszavakra kerestek rá a netezők ezen időszak alatt. 109 százalékkal többen kerestek a „fortnite” kulcsszóra, és 96 százalékkal nőtt meg az érdeklődés a minecraftos tartalmak iránt. Az pedig teljesen értelmetlennek tűnik, hogy 183 százalékkal többen kerestek a „youtube”-ra a pornóoldalon. Több mint kétszeresére nőtt az érdeklődés az úgynevezett ASMR videók iránt, de jelentős ugrást figyeltek meg az „overwatch”, a „twerk”, az „Ariana Grande”, és a „roleplay” (szerepjáték) szavakra való keresések esetében is.

Fotó: PornHub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik