Tech

Brutális aksit kaphat a Samsung forradalmi mobilja

A koreai CGS-CIMB Research elejtett pár belsős forrásoktól származó információt a Samsung közelgő, összehajtható Galaxy modelljével kapcsolatban. A mobilgyártó novemberben már megmutatta azt a prototípust, ami az úgynevezett Infinity Flex Display technológiával készült, de a tényleges készülék csak jövőre fog megérkezni. A jelenlegi állás szerint Galaxy Fold lesz az eszköz neve (korábban Galaxy X-ként is emlegették a pletykák), és vagy a Galaxy S10-zel együtt, vagy nem sokkal utána mutatják be februárban.

A legfrissebb infók szerint a Galaxy Foldba meglehetősen sok szufla kerülhet majd, mivel az összehajtott mobil mindkét felébe építhetnek akkumulátortelepet, amik együtt akár 5000-6000 milliamperórás kapacitást is tudnak szolgáltatni.

A demózott panel óta tudjuk, hogy egy 7,3 hüvelykes, 1536×2152 pixel felbontású tablet méretű kütyüt várhatunk, aminek a képernyője középen összehajtható, így zsebre is vágható, vagy a külső oldalán található, 4,6 hüvelykes kijelzőnek köszönhetően akár telefonként is használható. Minden bizonnyal Exynos 9820, illetve Snapdragon 855 processzor kerülhet bele.

Korábban már hallhattunk arról is, hogy valószínűleg nem lesz olcsó mulatság, az elemzők a jelenlegi állás szerint a különféle variánsokban kapható modell 1930-2570 dollár (kb. nettó 550.000-736.000 forint) közti áron lesz kapható. Mindössze egymillió darabot gyártanak majd belőle, de világszerte árusítják majd.

Nemcsak a Samsung gondolkodik az új trendben, de a kínai riválisok is hamar támadásba lendülnek. Az összehajtható telefonok korát jelzi az is, hogy a Google a Samsunggal szoros kapcsolatban dolgozik azon, hogy az Android operációs rendszer maradéktalanul képes legyen kiszolgálni az ilyen típusú készülékeket. A dél-koreai vállalaton kívül ráadásul a kínai Lenovo és a Xiaomi, illetve az LG is dolgozik hasonló megoldásokon, 2019-ben pedig már a boltokban is megjelenhetnek az ilyen mobilok.

Tényleg létezik: a Samsung bemutatta az összehajtható képernyős telefont
Megannyi pletyka után a cég élőben is megmutatta a speciális készüléket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik