Tech

Ennél menőbb még nem volt a Nemzeti Múzeum

A Nemzeti Múzeumnál úgy döntöttek, hogy a szokásos eszközök helyett valami figyelemfelkeltőbb módszerrel mutatják be a látogatóknak az ősmagyarok életét. Ehhez az utóbbi évek egyik legnépszerűbb videojátékát hívták segítségül.

A Nemzeti Múzeum a The Elder Scrolls V: Skyrim moddolt változatával szeretni bemutatni látogatóinak, hogy milyen is volt az élet az ősmagyarok korában – számol be a PC Guru.

A játékot 2011-ben adta ki a Bethesda Softworks, és azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Az évek során a rajongók rengeteg olyan csomagot, úgynevezett modot hoztak létre, melyek kisebb-nagyobb módosításokat hoznak létre az alapjátékban.

A Nemzeti Múzeumnál úgy döntöttek, hogy a szokásos alacsony költségvetésű filmjelenetek helyett háromdimenziós animációkkal fogják szemléltetni, hogy miként élhettek elődeink. Ehhez a Skyrim egy olyan modját használják fel, amely a korabeli magyarok környezetét mutatja be.

Just now at Budapest hungary national museum they recreated a village in the area with modded skyrim from r/skyrim

Nem ez az első alkalom, amikor ismeretterjesztő céllal használják fel a Skyrim egyik modját. Néhány éve egy diák a program segítségével egy pompeji templomot rekonstruált egy iskolai projekthez.

Kiemelt fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik