Tech esport

200 millió ember csak nem tévedhet

Ugyan 2017-ben jelent meg, igazi sikerré egyértelműen 2018-ban vált a Fortnite névre hallgató videojáték, ami a fejlesztő Epic Games szerint novemberben elérte a 200 millió regisztrált felhasználót. Ez konkrétan annyit tesz, hogy ennyi ember töltötte le, és indította el minimum egyszer a Battle Royale műfaj legnépszerűbb képviselőjét – ennek a lényege, hogy 100 kerül egy pályára, ahol a nulláról kell a többiek kiiktatására alkalmas dolgokat összeguberálnia, miközben a játéktér folyamatosan szűkül, egy irányba terelve az ellenfeleket. A küzdelem addig tart, amíg egy játékos (vagy csapat) marad életben a csatatéren.

Androidon is kipróbáltuk a legnagyobb idei mobilőrületet
Nekiestünk a Fortnite bétájának: nem rossz, de ennél azért még lehet sokkal jobb is.

A 200 millió regisztrált játékos elképesztő eredmény, olyan, mintha Brazília teljes lakossága, vagy Magyarország hússzorosa ült volna le legalább egyszer a videojáték elé. Habár ez a szám csalóka, hiszen ennyien nem játszanak rendszeresen, azért így is egészen kimagasló siker, ahogy az is, hogy az Epic Games statisztikái szerint az átlagos felhasználószám 8,3 millió, ami annyit tesz, mintha naponta közel egy magyarországnyi ember ülne le a Fortnite elé egy kicsit lövöldözni.

A program sikere szinte példátlannak nevezhető, ugyanakkor nem a véletlen műve, hiszen a fejlesztők lényegében minden létező platformra elérhetővé tették a játékot: PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switchre, továbbá iOS-t és Androidot futtató készülékekre is le lehet tölteni. A terjeszkedésnek ráadásul kézzel fogható az eredménye, hiszen januárban a Fortnite még csak 40 millió regisztrált felhasználóval büszkélkedhetett, a szám júniusra nőtt 125 millióra, de még ehhez képest is 60%-os növekedés a novemberi 200 milliós szám – és hol lehet még a vége?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik