Tech

Egy nejlontáska miatt dagad a botrány

November 14-én jelent meg a Fallout 76 PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, azonban a Bethesda Softworks által kiadott játék karrierje egyáltalán nem úgy alakul, ahogy azt eredetileg tervezhették. A kritikusok és játékosok szerint a program eleve nem lett túl jó, ami eléggé felháborítja azokat, akik fizettek érte, de a Bethesda ezt képes volt tetőzni azzal, hogy átvágta a vásárlókat, ugyanis a 56 000 forintos gyűjtői kiadás nem pontosan olyan, mint amilyennek reklámozták.

Fotó: Cenega Hungary

A cseppet sem olcsó változat – ahogy az a fenti képen is látható – tartalmaz egy térképet, 24 műanyag figurát, a játékban beváltható extra tartalmakat, egy méretarányos, akár fejre is helyezhető T-51B Power Armor páncélsisakot, illetve egy West Tek vászontáskát. A vásárlók az utóbbi miatt akadtak ki, ugyanis a mindenhol látható promóanyagokkal ellentétben a végleges verzióba egy jóval gyengébb minőségű és esztétikailag sem azonos, meglehetősen gagyi nejlontáska került. Az ember nyilván azt várja, hogy a pénzéért olyasmit adjanak, amit meghirdettek, és ez így a vásárlók megtévesztésének klasszikus esete.

Persze akadt, aki nem hagyta annyiban a dolgot, és jelezte a cégnek a problémát, ám a Bethesda meglehetősen ostobán kezelte a helyzetet. Az ügyfélszolgálat először azt válaszolta, hogy vászonból túl drága lett volna a gyártási költség, ezért változtatták meg a táska minőségét (de erről senkit nem tájékoztattak), majd amikor valaki rájött, hogy ez borzasztóan rossz fényt vett a cégre, akkor gyorsan kitalálták, hogy a külsős ügyfélszolgálati munkatárs téves választ adott,

és igazából vászon nem állt rendelkezésre a gyártáshoz.

Ugyan még ez sem magyarázza meg, hogy miért nem értesítettek senkit, hogy nem azt fogják kapni, amit a cég meghirdetett, de a botrányt csak tetézi, hogy utólag kiderült, arra bőven volt elég vászon, hogy a játékot promótáló influencereknek ingyen osztogatott hátizsákok készüljenek. Ez azért olaj a tűzre, mert a 200 dollárt fizető vásárlóknak felajánlott kompenzáció nevetséges: 500 atom (a Fallout 76 valutája, értéke 5 dollár), amiből még egy vászontáska sem vehető a játékban, az ugyanis 700 atomba kerül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik