Tech

Itt az Instagram egyik leghasznosabb funkciója

Az Instagram Stories nevű funkciója, azaz a 24 óra után eltűnő posztok bevezetésük óta rendkívül népszerűek a felhasználók körében. Az idők során rengeteg matrica, filter és különleges effekt vált elérhetővé a posztok szerkesztőjében, a fejlesztők most pedig egy újabb rendkívül hasznos fejlesztést élesítettek, amivel azt korlátozhatjuk hatékonyabban, hogy kik ne láthassák a közzétett sztorijainkat.

Eddig csupán annyi állt rendelkezésünkre, hogy privátra állítottuk a profilt, amennyiben nem akartuk hogy ismeretlenek is megnézhessék őket, illetve lehetőség van az egyes felhasználók elöl egyenként, manuálisan elrejteni a történetet. Ez azonban hosszadalmas munka tud lenni.

Ezt könnyíti meg a mobilappokban már elérhető Close Friends, azaz Közeli ismerősök ami leginkább a Facebook listás megoldására hasonlít. Pár egyszerű mozdulattal összeállíthatjuk azoknak a listáját, akik előtt nincs rejtegetnivalónk – így a körön kívül maradhatnak mondjuk a kollégák, a főnök, a szülők, vagy egyszerűen csak a kíváncsi idegenek (ha nem akarjuk privátra állítani a profilt emiatt). Egy történet posztolása előtt így nem kell hosszasan szöszölni, egyszerűen csak megadjuk, hogy a listán szereplő embereknek jelenjen meg a tartalom.

Share with Your Close Friends on Instagram Stories

Starting today, you can make a close friends list and share stories with just the people you've added. Learn more about this update here: https://instagram-press.com/blog/2018/11/30/share-with-your-close-friends-on-instagram-stories/

Közzétette: Instagram – 2018. november 29., csütörtök

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik