Tech kékhalál

Ezt a trükköt minden netezőnek érdemes ismernie

A legtöbb internetező életében legalább egyszer, de valószínűleg többször előfordult, hogy véletlenül bezárt egy fület böngészés közben, kellemetlenebb esetben az egész böngészőt, akár 8-10 megnyitott lappal. A jó hír, hogy a megfelelő billentyűkombinációkkal semmi ok a pánikra, másodpercek alatt helyrehozhatjuk a dolgot.

Google Chrome

A nemrég bezárt lapok listáját a Chrome-ban például a három pöttyel jelölt Beállítások alatt található Előzmények közt nézhetjük meg, majd nyithatjuk meg újra. Még egyértelműbben jelöli az elvesztett oldalakat a Mostanában bezárt szekció. Ha netán az összes megnyitott fület szeretnénk olyan sorrendben viszont látni, ahogy a legutóbb bezárt böngészés során, akkor pedig nyomjuk le a Ctrl+Shift+T kombinációt – minden úgy sorakozik majd, ahogy előtte.

Ha a böngésző minden egyes megnyitásakor a legutóbbi felállást szeretnénk betölteni, akkor pedig a Beállítások alatt keressük meg az Induláskor menüt, ahol a Folytatás ott, ahol abbahagyta opciót kell csak bejelölnünk.

Fotó: 24.hu

Mozilla Firefox

A Firefox böngészőjében hasonló módon kell eljárnunk, mint a Chrome-ban. A címsor melletti ikonra kattintva az előzmények közt válasszuk az Előző munkamenet visszaállítása opciót, ekkor minden olyan lap betöltődik, amit bezártunk az előző böngészés során.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik