Tech esport

21 éves magyar lány képvisel minket Kínában

Az e-sport, azaz versenyszerű videojáték elképesztő ütemben virágzik, nem csoda, hogy külön alrovat alatt gyűjtjük ilyen tematikájú cikkeinket. A Fortnite mellett napjaink másik elképesztően népszerű online lövöldéje a PUBG, azaz a Playerunknown’s Battleground, ami szintén egy Battle Royale-stílusú program. Az ilyen típusú játékok lényege, hogy a játékosok egy hatalmas arénában küzdenek meg egymással, a meccset pedig az nyeri, akinek utolsóként sikerül talpon maradnia a végén.

A PUBG-ből nemsokára Sanghajban rendeznek egy nemzetközi megmérettetést, kizárólag női játékosok számára. A szabad regisztráción alapuló Zowie Divini Women’s Invitational PUBG Tournament elnevezésű eseményre végül a szervezők választották ki azokat, akik képviselhetik az egyes országokat.  A december 13-16. közt zajló megmérettetésen összesen 48-an vesznek majd részt.

ZowieDivina Shanghai dec 13-16 nagyon nagyon boldog vagyok hogy Magyarorszagot kepviselhetem!!! Nagyon szepen koszonom…

Közzétette: Anna Rahel "rchl" Vacz – 2018. november 5., hétfő

A magyar e-sportolók közül a 21 éves Vácz Anna Ráhel (rchl) indul hazai színekben, aki hétfőn közölte az örömhírt Facebook-oldalán. A verseny összdíjazása 15 ezer dollár (kb. 4,2 millió forint), amiből az első helyezettet 5000 dollár (1,3 millió forintot) illeti.

Az esport1.hu kérdésére Anna elárulta, hogy korábban a CS:GO-közösség aktív tagja volt, de mivel 2018 számára mélyrepülés volt Counter Strike terén (amivel egyébként hatéves kora óta játszik), egyre jobban belemerült a PUBG-be. A jövővel kapcsolatban még nincsenek konkrét tervei, de bejegyzése szerint mindent meg fog tenni azért, hogy sikeresen szerepeljen a kínai nagy megmérettetésen.

Íme hat film, ha érteni akarja napjaink egyik legnagyobb őrületét
Az e-sportról nem könnyű dokumentumfilmet készíteni, mégis vannak, akik megpróbálják, és még jó filmeket is alkotnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik