Tech esport

Újra nyílik a pokol, de nem erre számítottunk

A Blizzard júniusban maga hintette el egy álláshirdetésben, hogy egy új, még be nem jelentett Diablo-projekten dolgozik, ami elég okot adott a bizakodásra a rajongóknak azzal kapcsolatban, hogy már készül a következő teljes értékű rész. Részben ez a felfokozott várakozás is lehet a magyarázat arra, hogy az idei Blizzconon hivatalosan bejelentett új Diablo-játék, a Diablo Immortal nem részesült túlságosan meleg fogadtatásban a játékosok részéről. A franchise legújabb darabját ugyanis ezúttal szokatlan módon okostelefonokra készítik a fejlesztők.

A csalódottságot nemcsak a fórumokon megjelenő kommentek bizonyítják, hanem leginkább az, hogy a hivatalos trailert a YouTube-on igencsak leszavazták a netezők: mindössze 15 ezren nyomtak kedvelést a videóra, ezzel szemben több mint 394 ezren a lefelé mutató hüvelykujjat választották.

A rajongók nagy része azon bukott ki, hogy maga a mobilplatform nem megfelelő a nagynevű sorozathoz, míg mások azt kifogásolták, hogy a játék külsőre a trailerek alapján nagyon hasonlít a NetEase Crusaders of Light című játékára.

Az iOS-re és Androidra is érkező mobiljáték állandó netkapcsolatot igényel majd, nem lesz lehetőség offline játékra, ami nem is olyan meglepő annak fényében, hogy valójában MMORPG-nek szánják. A Diablo második és harmadik része közti időszakban játszódik majd, és a fejlesztők ígérete szerint eddig nem ismert részleteket tudhatunk majd meg Tyraelről, Malthaelről és más meghatározó karakterekről.

A rövid játékmenet-videók alapján annyi derült még ki, hogy a Barbár, a Nekromanta, a Varázsló, a Démonvadász, a Keresztes és a Szerzetes kasztok újabb képességekkel bővülnek, amihez természetesen új területek, történetek, dungeonök dukálnak. Lehetőség lesz egyedül is küzdeni a gonosz ellen, de a játék sava-borsát az online multi adja, amiben a jelek szerint legfeljebb egyszerre hatan zúzhatják egy képernyőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik