Tech esport

Magyar versenyző is van a világ legjobbjai között

Megmérkőzött a Gran Turismo Sport legjobb 30 európai játékosa a FIA GT Championships verseny európai döntőjében. A Madrid Games Weeken összesen harminc versenyző mérte össze tudását, közülük a német Mikail Hizal került ki győztesen. A top 10 európai versenyzőnek, köztük a hazánkat képviselő Blazsán Patriknak lesz még lehetősége bizonyítani a novemberi világbajnoki döntőn.

Megmérkőzött a Gran Turismo Sport legjobb 30 európai játékosa a FIA GT Championships verseny európai döntőjében, a versenyzők a korábbi online kvalifikációs mérkőzések alapján jutottak tovább. A Madrid Games Weeken összesen harminc versenyző állt rajthoz, ezzel egy új fejezetet nyitva a motorsport történetében. Az eseménydús rendezvény nem okozott csalódást, több száz rajongó látogatott el biztatni a versenyzőket, és ezrek követték a futamokat élő közvetítésen keresztül.

A FIA GT Championships első európai bajnoka a német Mikail Hizal lett, aki elképesztő technikával játszott az egész verseny során. A top 10 európai versenyzőnek, köztük a hazánkat képviselő Blazsán Patriknak lesz még lehetősége bizonyítani a novemberi világbajnoki döntőn, ahol a legjobb 10 ázsiai, óceániai és amerikai versenyzőkkel mérhetik össze tudásukat. A világbajnokság végleges mezőnye október 30-án és 31-én alakul ki a Las Vegasban rendezett amerikai döntőkön.

A következő európai versenyzőknek nyílik lehetősége a világbajnoki cím megszerzésére:

  • Mikail Hizal, Németország; PSN ID: TRL_Lightning
  • Giorgio Mangano, Olaszország; PSN ID: Giorgio_57
  • Adam Suswillo, Nagy Britannia; PSN ID: GTP_Aderrrm
  • Jorge Lopez, Spanyolország; PSN ID: Williams_Coque14
  • Pierre Lenoir, Franciaország; PSN ID: RC_Snake91
  • Blazsán Patrik, Magyarország; PSN ID: TRL_Fuvaros
  • Carlos Salazar, Portugália; PSN ID: pcm_stj
  • Florent Pagandet, Franciaország; PSN ID: Jomas_74
  • Anthony Duval, Franciaország; PSN ID – RC_Atho
  • Martin Grady, Nagy Britannia; PSN ID – GTA_Tidgney

A világbajnok részt vehet a FIA Awards díjátadón, a motorsport legnagyobb neveivel együtt, ahol megkapja a FIA által hitelesített Gran Turismo Championships 2018 trófeát.

Nagyszerű volt az európai döntő, minden tiszteletem a játékosoké, óriási show-ban volt része a több ezer rajongónak. Ez a verseny világklasszis volt minden szinten”

– kezdte Kazunori Yamauchi, a Polyphony Digital ügyvezetője, és a Gran Turismo-széria megalkotója. „A FIA GT Championships-szel azt szerettük volna elérni, hogy a legjobb Gran Turismo Sport játékosok egy világszintű eseményen mérhessék össze tudásukat, és ez a terv most valósággá vált. A világbajnoki döntő pedig még különlegesebb lesz.”

Az utolsó regionális döntőket október 30-án és 31-én rendezik meg Las Vegasban, amelyeket a nézők élőben követhetnek a www.gran-turismo.com oldalon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik