Tech

Újra a pokol vár ránk október végén

Év elején sokszor többször foglalkoztunk az akkor még kifejezetten ígéretesnek tűnő Agony névű túlélőhorror videojátékról, amira a fejlesztést végző Madmind Studios a Kickstarteren kalapozta össze a fejlesztési költésgeket. A program május 29-én jelent meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, de végül nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A Vörös Istennő – Forrás: Madmind Studios

Magáról a játékról azt érdemes tudni, hogy konkrétan a pokolba kalauzolja a felhasználókat ahol belső nézetből irányítunk egy emlékek nélküli, meggyötört lelket, úgynevezett Mártírt, akinek az a különleges képessége, hogy meg tudja szállni az útjába kerülő lényeket – akár a démonokat is. A cél természetesen a túlélés, miközben fényt kell deríteni a Vörös Istennő rejtélyére is, aki a lélekzabáló purgatórium tervezője.

A végeredmény sem a játékosok, sem a kritikusok tetszését nem nyerte el maradéktalanul, viszont a fejlesztők lelkesedését nem törte le a kedvezőtlen fogadtatás, hiszen azóta bejelentették, hogy a munkájuk megjelenik Nintendo Switchre is, most pedig beharangozták, hogy október 31-én kiadják az Agony Unrated című változatot, ami az ígéreteik szerint tartalmazni fog minden olyat elemet, amit korábban ki kellett vágni a korhatár besorolást végző szervezetek miatt.

A játék eredetileg egy ingyenes patch formájában kapta volna meg a még durvább látványt és élményt biztosító tartalmakat, de a fejlesztők jogi akadályokba ütköztek, és hónapokkal az Agony megjelenése után végül oda jutottak, hogy új kiadás formájában teszik elérhetővé a program azon változatát, amit eredetileg megálmodtak. Az Agony Unrated viszont csak PC-re lesz elérhető, 15 dollárért, de akiknek megvan az eredeti program, azok 90% kedvezménnyel juthatnak majd hozzá.

A frissített tartalom nem csak a korábbinál förtelmesebb látványt biztosít a játékosoknak, de új karaktermodellek és textúrák, új csapdák és más veszélyek, átdolgozott fejlődési rendszer, és többek között nyolc új befejezés is került az átdolgozott verzióba – hogy ettől a program minősége javult-e valamelyest, az viszont csak október végén fog kiderülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik