Tech

A poklot is megjárhatjuk májusban

Megjelenési dátumot kapott az Agony névre keresztelt túlélőhorror: a Madmind Studios által fejlesztett videojáték, amire az alkotók a Kickstarteren kalapozták össze a pénzt május 29-én kerül a boltokba, és egyaránt elérhető lesz PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra is.

A közösségi finanszírozásból megvalósuló horrorhoz a bejelentéssel együtt új videó is érkezett, ami a játék meglehetősen sajátos és borzongató hangulatából, illetve a kellően beteg világából nyújt némi ízelítőt, ugyanakkor nem sok fogódzkodót ad azt illetően, hogy pontosan miről is szól az Agony.

Aki nincs képben a hamarosan megjelenő játékkal kapcsolatban, annak azt érdemes tudni, hogy a program konkrétan a pokolba kalauzolja a játékosokat, ahol belső nézetből irányítunk egy emlékek nélküli, meggyötört lelket, úgynevezett Mártírt, akinek az a különleges képessége, hogy meg tudja szállni az útjába kerülő lényeket – akár a démonokat is.

A cél természetesen a túlélés, miközben fényt kell deríteni a Vörös Istennő rejtélyére is, aki a lélekzabáló purgatórium tervezője.

Az Agony egyrészt tartalmazni fog egy single player részt, illetve a sajátos kihívás rendszernek köszönhetően lehetőség lesz arra is, hogy a játékosok összemérjék a tudásukat, hiszen különböző feladatok teljesítésével pontokat lehet majd gyűjteni, amik aztán megjelennek egy globális ranglistán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik