Tech

Elképesztő fotókat adott ki a NASA űrhajósa

Scott Kelly asztronauta egy gyönyörű könyvben gyűjtötte össze űrben készített képeit.

Valljuk be: az utazások alatt készített fotókat valójában nem csak azért töltjük fel az Instagramra, hogy később jóleső érzéssel visszanézhessük azokat, hanem hogy pár percig menőzhessünk velük. De képzeljük el, mi lenne, ha egy évre utaznánk el, és éppenséggel a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) – nem lenne ember, aki ne kattintgatna a nap 24 órájában.

Mindenki örömére így tett Scott Kelly is, a NASA asztronautája. Kelly 2016-ban tért vissza a Földre csaknem egyévi űrbéli tartózkodás után, melynek során különféle vizsgálatokat végzett az állomáson, többek közt a híres iker-kísérlet is így valósulhatott meg.

Galéria
Fotó: Scott Kelly

Ez idő alatt természetesen rengeteg képet készített arról, miként néz ki Földünk a távolból. Ezekből válogatta új kötete, az októberben megjelent „Infinite Wonder” anyagait, ami egy csodálatos csokrot tár elénk az űrbéli fotókból.

Kelly főleg egy Nikon D4 fényképezővel rögzítette élményeit, azokat alkalmanként a Twitteren is közzétette (amennyire az internet megengedte számára), és a Flickren is elképesztő galériát hozott létre, ezeket úgyis szájtátva böngészhetjük, ha nem vesszük meg az űrhajós könyvét.

Döbbenetes változáson ment keresztül az egy évig az űrben élő űrhajós
Scott Kelly már így is az egyik legnépszerűbb ember Amerikában, és legalább már meg lehet különböztetni őt és ikertestvérét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik