Tech

Elképesztő lézerprojektort villantott az LG

Magyarországon is bemutatta legújabb CineBeam lézerprojektorát az LG Electronics. A HU80KSW típusjelzésű készülék a vállalat első 4K UHD projektora, amely 2500 lumenes fényerejével és akár 150 colos vetített képátmérőjével egyedülálló megoldást kínál az otthoni mozizásra.

Az LG eszközének fő különlegessége kialakítása. A hagyományos 4K-s projektorok jellemzően nehezek és bonyolultan helyezhetők üzembe az otthonokban, ezért a cég tervezői úgy csökkentették az eszköz méretét, hogy az ne menjen a képminőség rovására. Végül egy olyan felsőkategóriás készüléket sikerült létrehozniuk, amely csupán feleakkora, mint a versenytársak 4K projektorai.

Fotó: LG

Mikor épp nincs használatban, a tükörreflektor a vetítőlencse védőborításaként szolgál, hogy az por- és karcmentes maradjon. Mivel két 7 wattos hangszóróval is felszerelték, ezért nincs szükség a mozizáshoz külön hangfalakra. A készülék akár 150 colos képátmérővel és az LG projektorok között a legnagyobbnak számító 2500 lumen fényerővel képes a falra vagy a vászonra vetíteni, ráadásul a HDR tartalmakat (HDR 10) is támogatja.

A HU80KSW 2018 októberétől kapható Magyarországon, további információt a cég hivatalos oldalán lehet találni.

Fotó: LG

Ajánlott videó

Olvasói sztorik