Tech

Bankkártyatokban is elfér a világ legvékonyabb telefonja

A japán Kyocera olyan telefont gyártott, ami könnyedén elfér egy bankkártyatokban is - igaz, nem tud túl sok mindent, de legalább az alapvető funkcióit ellátja, és még böngésző is van rajta.

2016-ban a Motorola kiadta a Moto Z névvel ellátott mobiltelefonját, amely mindössze 5,2 milliméter vastag, viszont van rajta egy vastagabb kamera, ami a hátlap felső részén egy kicsit megtoldotta a rekord vékony telefon méreteit – ezért nevezheti magát most a Kyocera által gyártott KY-O1L a legvékonyabb telefonnak a világon a maga 5,3 milliméteres vékonyságával. Ebben a szerkezetben kamera nincs, meg nagyon más sem, de az alapvető funkcióit nagyon szépen betölti: lehet vele üzenetet írni, telefonálni, és még böngésző is van rajta, bár ezt biztos külön élvezet lehet használni ezen a miniatűr kijelzőn.

Az e-papír képernyő ugyanis mindössze 2,8 colos, ráadásul monokróm, a telefonba pedig 380 milliamperórás aksi került, így túl sokáig nem is bírja, bár az biztos, hogy az akkumulátorzabáló alkalmazások ezen az eszközön nem lesznek rajta. A kütyüt hamarosan a japán NTT Docomo fogja forgalmazni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik