Tech

Életmentő funkció jön a Messengerre

A Gmail nagyot lépett nemrég azzal, hogy engedi visszavonni az e-maileket pár másodperccel a küldés után, az Instagramon pedig már most megvan ez a funkció – úgy tűnik, most a Facebook is beújít, ők is bétatesztelik ugyanis a Messengeren belüli üzenet-visszavonást. Egyelőre nincs arról infó, hogy mikor lesz éles, de néhány felhasználónak már megjelent az opció.

Az üzenet-visszavonó gomb története áprilisból indul, amikor néhány Facebook-felhasználó észrevette, hogy Mark Zuckerberg korábbi üzenetei kitörlődtek a Messenger fiókjukból. A közösségi oldal akkor azt nyilatkozta, hogy mindezt adatvédelmi okokból vezették be, a felhasználók viszont nem elégedtek meg ennyivel, és tudni akarták, hogy az adminisztrátorok hogyan jutottak be az ő fiókjukba is, és törölték ki onnan is az üzenetet. A Facebook ekkor hozta nyilvánosságra, hogy dolgoznak egy üzenet-visszavonó funkción is, ami majd csak akkor lesz elérhető a nyilvánosság számára, ha megfelelően letesztelték.

Úgy tűnik, hogy a bétatesztelések most folynak, legalább is ez jön le abból, hogy néhány felhasználónak megjelent már a visszavonási opció az applikációban.


Jelenleg is lehet üzeneteket törölni küldés után, de ez csak a küldő chatablakából tűnik el, a fogadóéból nem. Az újítással teljesen eltüntethetjük az üzenet nyomait mindkét féltől. Aki szólta már el magát Messengeren egy meglepetés buliról, vagy küldött első felindulásból olyan üzenetet, amit azonnal visszavont volna, most örülhet: hamarosan meg is teheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik