Tech esport

Éveket várhatunk a legenda visszatérésére

Mikor a Bethesda bejelentette, hogy lesz újabb része a legendás The Elder Scrollsnak, rengeteg rajongó megkönnyebbülten fellélegzett. Pedig még évek telhetnek el, mire kipróbálhatják a sorozat új epizódját.

Peter Hines, a Bethesda alelnöke az Eurogamernek adott egy érdekes interjút. A beszélgetés során több téma is szóba került, így például a Bethesda saját tartalomkezelő rendszere, a Bethesda launcher; a single- és multiplayer aránya a vállalatnál, a VR-játékok, illetve a konzolok jövője. Az igaz Bethesda-fanok számára azonban valószínűleg az a rész a legizgalmasabb, ahol Hines a The Elder Scrolls VI esetleges megjelenéséről beszél.

A Bethesda idén júniusban, az év egyik legjelentősebb videojátékos eseményén, az E3-on jelentette be, hogy érkezik a legendás TES-széria következő teljes értékű darabja. A sorozat eddigi utolsó része a 2011 novemberében megjelent The Elder Scrolls V: Skyrim volt.

A júniusi bejelentésnek bizonyára rengeteg rajongó örült, azt azonban valószínűleg senki sem gondolta, hogy az új epizódot a közeljövőben ki is próbálhatja. Hines interjúja megerősítette ezt a vélekedést.

A kérdésre, hogy mikor hallhatunk további részleteket a két tervezett játékról, a Starfieldről és a The Elder Scrolls VI-ról, Hines azt válaszolta, hogy a közeljövőben, illetve a távolabbi jövőben. Hines szerint azért jelentették be már ilyen korán a játékok érkezését, hogy megnyugtassák a rajongókat: készítenek még hagyományos egyjátékos programokat. Erre nagy szükség lehetett az online-ra fókuszáló The Elder Scrolls Online, illetve a hamarosan a boltokba kerülő Fallout 76 után.

Októberben jön a világvége
Megvan, hogy mikor lehet majd először kipróbálni a Fallout 76-ot.

Hines szerint a kulcs a fejlesztett játékaik közt eltelt idő, ami továbbra sem fog jelentősen változni. Ha tehát megnézzük, hogy mennyi idő telt el a Fallout 3, a Skyrim, a Fallout 4 és a Fallout 76 kiadása között, megállapíthatjuk, hogy a Starfield legkorábban 2020-ban érkezhet,

The Elder Scrolls VI pedig legkorábban 2023-ban.

Bár a TES-fanok bizonyára nem örülnek, hogy még éveket várhatnak a legenda visszatérésére, fontos kiemelni, hogy a jó munkához idő kell, a Bethesda fejlesztői pedig nem szeretnek silány munkákat kiadni. Ez különösen igaz, ha a TES-sorozat epizódjairól van szó.

Kiemelt kép: YouTube/Bethesda Softworks

Ajánlott videó

Olvasói sztorik