Tech

Nagy bajok vannak az új Windows frissítéssel

Nemrég írtunk róla, hogy a Microsoft elérhetővé tette a Windows 10 őszi nagy frissítését, az October Update-et, ami ugyan október 9-től jelenik meg hivatalosan a Windows Update-ben, de manuálisan már letölthető. Általában érdemes kis időt várni a legújabb csomag telepítésével, mivel a kezdeti időszakban felmerülhetnek kellemetlen hibák, az októberi telepítő is különösen idegesítő problémákat hozott magával a felhasználók visszajelzései alapján.

Egy Robert Ziko nevű felhasználó állítása szerint a telepítés után rengeteg fájlja törlődött az eszközéről, amiket a C:/Users/rober/Documents mappában tárolt, egészen pontosan 220 GB adata veszett oda. Mivel készített biztonsági mentést a fontos fájlokról, ezért szerencsére nem kellett búcsút intenie azoknak, ami fájdalmas is lett volna, lévén 23 év alatt felhalmozott személyes adatról volt szó. Az MSPoweruser szerint a problémát egy hibás beállítás okozta, aminek következtében nem a OneDrive-ban tárolt adatok törlődtek, hanem a gépen található felhasználói mappa tartalma.

Más felhasználók arra lettek figyelmesek, hogy a Feladatkezelő hibás értéket mutat a processzor terheltségéről. A Microsoft továbbá letiltotta néhány eszközön a telepítési lehetőséget az Intel Audio Display 10.25.0.3 – 10.25.0.8 verziószámú drivereinek kompatibilitási problémája miatt, csak azután ajánlják az októberi csomag manuális telepítését, hogy a legfrissebb Intel driver is települt az eszközre. A hiba következtében a processzort sokkal jobban leterhelik a folyamatok, ezáltal pedig a hordozható eszközök üzemideje is csökken telepítés után.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik