Tech

Kigolyózná a riválisokat az új Windows böngészője

Az új Windows 10 frissítés figyelmeztetni fog, hogy nem kell telepítenie a Firefoxot vagy a Chrome-ot - minek, van ott egy Microsoft Edge, amit használhat.

Hiába tűnt el a lassúsága és ósdisága miatt mémmé vált Microsoft Explorer, utódja, az Edge sem teljesít túl jól, ha a népszerűségről van szó. Ez lehetett az oka annak, hogy a legújabb, októberi Windows 10 frissítésbe egy igazán furcsa funkció jelent meg: a béta-teszterek jelentették, hogy

amikor rivális böngészőt akarnak telepíteni, a rendszer szól nekik, hogy felesleges, ott van már az Edge, használják azt.

A felugró ablak azzal a szöveggel jelenik meg, hogy “Már telepítve a Microsoft Edge – egy biztonságosabb, gyorsabb böngésző a Windows 10-re”, és ugyan kikapcsolható, de egészen addig nagyon idegesítő, ezért valószínűleg inkább az ellenkező hatást fogja kiváltani a felhasználókból, mint amit akart.


Persze a Windows eddig is dolgozott hasonló üzenetekkel, amelyekkel az Edge használatát szerette volna elérni, de ennyire erőszakos még egyik sem volt. Pedig tanulhatna a saját hibáiból: korábban azt próbálta átnyomni a felhasználókon, hogy az e-mailes linkeket csak Edge-dzsel nyissák meg, és ezt sem fogadta túl jól az internetező közönség. Valószínűleg ez a próbálkozás is hasonlóan zátonyra fog futni majd, és maximum idegesíteni fogja a felhasználókat addig, amíg ki nem kapcsolják a felugró ablakot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik