Tech
Hipster using a touch screen smart phone hands close up, vintage colors

Egyre többen beszélgetünk a telefonunkkal

Nagy Nikoletta
Nagy Nikoletta

újságíró. 2018. 09. 10. 17:37

Az Adobe kutatása szerint egyre többet beszélgetünk az okoshangszórókkal és a telefonjaink intelligens asszisztenseivel, és az is kiderült, hogy mire használjuk őket a legtöbben. A kutatás szerint egyre több ember építi be a mindennapjaiba az ilyen kütyüket, de még mindig sokan tartanak attól, hogy beszerezzenek egy okoshangszórót a lakásba.
Korábban a témában:

Az Adobe 1000 amerikai önkéntest kérdezett meg arról, hogy használnak-e okoshangszórót vagy virtuális asszisztenst, és ha igen, mire, és milyen gyakran. A kutatásból kiderült, hogy egyre többen beszélgetünk a kütyüjeinkkel: januárban még átlagosan a megkérdezettek 28 százaléka rendelkezett ilyen eszközzel, mostanra ez a szám pedig 32 százalékra rúgott.

Az okoshangszórókkal rendelkező megkérdezettek 76 százaléka is arról számolt be, hogy egyre többet beszélget a kütyüjével, a virtuális asszisztenst használóknak 38 százaléka mondta azt, hogy többször használja a mesterséges intelligenciával dolgozó rendszert, mint korábban.

Azok közül, akik az okoshangszóróval kommunikálnak, 71 százalék legalább egyszer kérdez vagy kér tőle valamit.

Az adatok azt mutatják, hogy fényes jövő állhat a virtuális asszisztensek és az okoshangszórók előtt, bár egyelőre még mindig elég nagy hibaszázalékkal dolgoznak.

A megkérdezettek azt is elmondták, hogy mire használják pontosan a kütyüjeiket: 70 százalékuk zenét játszat le vele, 64 százalékuk az időjárásra kíváncsi, 46 százalékuk pedig ébresztőket állít a segítségével. 53 százalék egyszerűen csak hülye kérdéseket tesz fel neki, míg 46 százalékuk híreket olvastat fel vele. A legkevesebben (13 százalék) a pénzügyeket intézik az okoskütyük segítségével, és még mindig nagyon kevesen használják vásárlásra is.

Ez utóbbiak arra engednek következtetni, hogy még mindig nem bízunk meg teljesen az okoshangszórónkban és virtuális asszisztenseinkben, ami nem is csoda, hiszen még mindig nem tökéletesek.

Nagy Nikoletta korábbi cikkei
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Kijini Primary School students learn to float, swim and perform rescues on Tuesday, October 25, 2016 in the Indian Ocean off of Mnyuni, Zanzibar.
—
Daily life in the Zanzibar Archipelago centers around the sea, yet the majority of girls who inhabit the islands never acquire even the most fundamental swimming skills. Conservative Islamic culture and the absence of modest swimwear have compelled community leaders to discourage girls from swimming. Until now.

For the past few years, the Panje Project has made it possible for local women and girls to get into the water, not only teaching them swimming skills but aquatic safety and drowning prevention techniques. The group has empowered its students to teach others, creating a sustainable cycle. Students are also provided full-length swimsuits, so that they can enter the water without compromising their cultural and religious beliefs.

While the wearing of full-length swimsuits may be seen as subjugation, donning one in order to learn a vital life skill, which has long been and would otherwise be forbidden, is an important first step toward emancipation. Education — whether it be in or out of the water — serves as a springboard providing women and girls the empowerment and tools with which to claim their rights and challenge existing barriers.

The rate of drowning on the African continent is the highest in the world. Still, many community leaders have yet to warm up to the idea of women and girls learning to swim. The swimming lessons challenge a patriarchal system that discourages women from pursuing things other than domestic tasks. It is this tension of the freedom one feels in and under water juxtaposed with the limitations imposed upon Zanzibari women that is at the heart of this series.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.