Tech

Egyre többen beszélgetünk a telefonunkkal

Az Adobe kutatása szerint egyre többet beszélgetünk az okoshangszórókkal és a telefonjaink intelligens asszisztenseivel, és az is kiderült, hogy mire használjuk őket a legtöbben. A kutatás szerint egyre több ember építi be a mindennapjaiba az ilyen kütyüket, de még mindig sokan tartanak attól, hogy beszerezzenek egy okoshangszórót a lakásba.

Az Adobe 1000 amerikai önkéntest kérdezett meg arról, hogy használnak-e okoshangszórót vagy virtuális asszisztenst, és ha igen, mire, és milyen gyakran. A kutatásból kiderült, hogy egyre többen beszélgetünk a kütyüjeinkkel: januárban még átlagosan a megkérdezettek 28 százaléka rendelkezett ilyen eszközzel, mostanra ez a szám pedig 32 százalékra rúgott.

Az okoshangszórókkal rendelkező megkérdezettek 76 százaléka is arról számolt be, hogy egyre többet beszélget a kütyüjével, a virtuális asszisztenst használóknak 38 százaléka mondta azt, hogy többször használja a mesterséges intelligenciával dolgozó rendszert, mint korábban.

Azok közül, akik az okoshangszóróval kommunikálnak, 71 százalék legalább egyszer kérdez vagy kér tőle valamit.

Az adatok azt mutatják, hogy fényes jövő állhat a virtuális asszisztensek és az okoshangszórók előtt, bár egyelőre még mindig elég nagy hibaszázalékkal dolgoznak.

A megkérdezettek azt is elmondták, hogy mire használják pontosan a kütyüjeiket: 70 százalékuk zenét játszat le vele, 64 százalékuk az időjárásra kíváncsi, 46 százalékuk pedig ébresztőket állít a segítségével. 53 százalék egyszerűen csak hülye kérdéseket tesz fel neki, míg 46 százalékuk híreket olvastat fel vele. A legkevesebben (13 százalék) a pénzügyeket intézik az okoskütyük segítségével, és még mindig nagyon kevesen használják vásárlásra is.

Ez utóbbiak arra engednek következtetni, hogy még mindig nem bízunk meg teljesen az okoshangszórónkban és virtuális asszisztenseinkben, ami nem is csoda, hiszen még mindig nem tökéletesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik