Tech

A techóriások nekimentek a konteógyárnak

A Facebook hétfőn közölte, hogy több olyan oldalt is letiltott, amik Alex Jones jobboldali aktivistához fűződnek, így az Alex Jones Channel, Alex Jones, InfoWars, és InforWars Nightly oldalakat. A lépést a közösségi irányelveik többszörös megsértésével indokolták, ezt megelőzően pedig magát Jonest is 30 napra eltiltották a felülettől.

A cég szóvivőjének elmondása szerint a felfüggesztés után továbbra is többen jelentettek a moderátorok felé olyan tartalmakat a fent említett oldalakról, amik megsértették a szabályzatot, többet közt erőszakot és gyűlöletbeszédet tartalmaztak, jellemzően muszlimokra és migránsokra irányulva. A Facebook hozzátette, hogy az oldalak eltávolításának nem volt köze ahhoz, hogy Jones mostanában főleg összeesküvés-elméleteket terjesztett a 9/11-es terrortámadással és a Sandy Hook iskolai lövöldözéssel kapcsolatban.

Még azelőtt, hogy a Facebook így döntött, az Apple is számos olyan podcastet törölt az iTunes és a Podcasts könyvtárából, amikben Jones és az InfoWars tűnt fel.

„Tiszta irányvonalaink vannak, amiket a készítőknek és a fejlesztőknek követniük kell annak érdekében, hogy biztonságos környezetet biztosítsanak a felhasználóinknak” – közölte ezzel kapcsolatban az Apple, akik szintén nem tolerálják a gyűlöletbeszédet.

Nem ez az első alkalom, hogy az InfoWars ernyője alá tartozó tartalmakat nem tűrik meg szolgáltatások, korábban a Spotify vette le kínálatából a The Alex Jones Show podcastet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik