Tech

Jöhet a teljesen hülyebiztos drón

A lakossági és profi drónozás királyának számító DJI legutóbb a Mavic Air névre keresztelt gépet dobta piacra, amiről már a tesztünkben is azt írtuk, hogy hülyebiztos géppel gyerekjáték a drónozás, hiszen azok is pár perc alatt beletanulhatnak, akik életükben először nyúlnak ilyen ketyeréhez.

Hülyebiztos géppel gyerekjáték a drónozás
Kipróbáltuk a drónt, ami már sima kézmozdulatokkal is irányítható, ráadásul az összetöréséhez nagyon bénának kell lenni.

A kínai cég viszont nem állt meg itt, és a sajtóba kiszivárgott pletykák szerint a gyártó idén előáll egy még biztonságosabb megoldással, méghozzá a Mavic Pro újabb verziójával, ami egyes források szerint Mavic 2 néven kerül majd forgalomba. Ennél viszont sokkal érdekesebb pletyka, hogy a bennfentesek szerint az új gép teljesen hülyebiztos lesz, köszönhetően annak, hogy már az oldalára és a hátára is szenzorok kerülnek, így biztosítva, hogy a drón 360 fokban képes legyen megfigyelni a környezetét, így kerülve el automatikusan az akadályokat és az ütközéseket.

A fotó, amin állítólag a Mavic 2 látható – Forrás: DroneDJ

Ebben már a Mavic Air is jól vizsgázott, de a rendszer még koránt sem tökéletes, ellenben az új Mavic már egészen új lépcsőfok lehet ezen a területen. És nem csak ott, de a fotók és videók készítésében is, hiszen a kiszivárgott fotók alapján a szakértők arra számítanak, hogy az új masinán már cserélhetők lesznek a lencsék, így a korábbinál sokkal jobb és változatosabb felvételek készítése válik lehetővé.

Azt persze érdemes észben tartani, hogy ezek egyelőre csak pletykák.

Ami tuti, hogy a DJI hamarosan új terméket mutat be, jó eséllyel a fotón látható Mavic 2-t. A leleplezés közelségét pedig azért merjük 100%-os bizonyossággal állítani, mert a 24.hu-nak is volt meghívója a július 18-ra tervezett See the Bigger Picture névre keresztelt eseményre, amit a DJI egyelőre egy meg nem határozott későbbi időpontra halasztott – viszont valamit be fognak mutatni a közeljövőben, ez biztos.

Amit hivatalosan meg tudunk erősíteni, hogy a DJI elhalasztotta új termékbejelentését. A cég világszerte több, mint 70%-át uralja a polgári drónok és a légi képalkotó rendszerek piacának. Kis túlzással a termékeik jelenleg csak saját maguknak jelentenek konkurenciát, így nincs ami sürgesse a gyártót egy új termék bevezetésében. Mivel a DJI mindig is híres volt innovatív, jól kezelhető és biztonságos termékeiről, véleményünk szerint a bejelentéssel most egészen addig várnak, amíg a fejlesztés el nem éri az említett három területen azt a magas színvonalat, amit nemcsak a piac vár el, de amit saját magukkal szemben is megkövetelnek!”

– nyilatkozta megkeresésünkre Frikker Attila, a DJI hivatalos magyar márkaboltjának, a DJI ARS Budapest kereskedelmi vezetője. Hamarosan tehát kiderül, hogy igazak-e a fentebb emlegetett pletykák, sőt ha minden jól alakul, első kézből számolhatunk majd be az új DJI drón valódi képességeiről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik