Tech

Perrel fenyegették a halott nőt, ha nem fizet

A PayPal nevű netes fizetési rendszer egyik felhasználója, Lindsay Durdle rákban hunyt el május 31-én. Júliusban egy meglehetősen furcsa levelet küldött számára a szolgáltatás, amiben arról tájékoztatták, hogy megsértette a felhasználási feltételeket azzal, hogy meghalt.

A nő 3240 dollárral (kb. 900 ezer forint) tartozott még a cégnek, ezt követelték tőle.

Haláláról férje, Howard tájékoztatta a céget elhunyta után három héttel, kérve, hogy függesszék fel volt felesége fiókját, ehhez csatolta a szükséges dokumentumokat is. Mindezek után érkezett az értesítés a nő nevére.

Megsértette a PayPal Credittel való megállapodás 15.4(c)-es feltételét, mivel értesítést kaptunk arról, hogy elhunyt. Ez a jogsértés nem orvosolható.” – állt a levélben.

Dudle érthető módon ezen teljesen felháborodott. Az üzenetet közzétette a Twitteren, és ahogy a kommentekből kiderült, mások is kaptak hasonló tájékoztatást, miután egy szerettük elhunyt.

Az gyakran előfordul, hogy a cégek hasonló figyelmeztetéseket küldenek, ha nem tudják, hogy ügyfelük már elhunyt, ez esetben viszont nem ez volt a helyzet.

https://twitter.com/hdurdle/status/1016610616700698624

A Paypal közleményben reagált a Fortune-nek: „Elnézést kérünk a bánatért, amit a levél okozott. Miután tudomást szereztünk a hibáról, felvettük a kapcsolatot Mr. Durdle-lel, akinek közvetlenül felajánlottuk segítségünket, töröltük a fennálló tartozást és felfüggesztettük felesége fiókját kérése szerint. Vizsgáljuk a cég belső folyamatait annak érdekében, hogy ez többé ne fordulhasson elő.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik