Tech

Ezt a facebookos trükköt vajon ismeri?

Próbált már saját magának üzenetet küldeni a Facebookon? Nem? Pedig lehet! Nem kell mást tenni, mint bepötyögni a nevünket a közösségi oldal keresősávjába, rákattintani a keresési eredmények között a saját profilunkra, majd a találati oldalon lekattintani szürke téglalapban lévő három kis pöttyre, és kiválasztani az üzenet küldése opciót, és a megjelenő ablakba beírni a magunknak szánt üzenetet.

Hülyeségnek tűnik, de praktikus – Forrás: 24.hu

Értesítést és felugró chat-ablakot ugyan nem kapunk, de a bejövő üzeneteink között ott lesz, amit írtunk. Elsőre úgy tűnhet, hogy ennek a trükknek ugyan semmi értelme, pedig ha szeretnénk valamit „felírni”, hogy ne felejtsük el, vagy csak egy linket szeretnénk átküldeni magunknak, amit aztán bármikor meg tudunk nézni, akkor ennél aligha van kézenfekvőbb megoldás.

A mobilos Facebook alkalmazásban a fenti módszer ugyan nem működik (a profilunkra rákereshetünk, de rábökve azonnal az adatlapra kerülünk, ahol nincs üzenetküldés opció), de a Messenger appban okostelefonon is tudunk üzenni saját magunknak, csak a keresőbe be kell írni a saját nevünket, majd azt kiválasztva a felugró chat ablakba bepötyögni a kívánt szöveget.

Nyitó illusztráció: ThinkStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik