Tech

Hiánypótló funkciót kap a Facebook

Valószínűleg mindenki ismeri azt az érzést, mikor épp benne van a munkában, de nem tud koncentrálni, mert a Facebookról folyamatosan érkeznek az értesítések (és nehéz megállni, hogy ne nézzük meg őket). Persze ki lehet nyomni az oldalt, de a telefonra akkor is befutnak a jelzések, ha pedig a mobilon kapcsolunk ki mindent, akkor elfelejthetjük visszaállítani, és lehet, hogy pont ezért maradunk le dolgokról.

Erre a helyzetre kínál hiánypótló (rész)megoldást a legnagyobb közösségi oldal, legalábbis erre utal, hogy Matt Navarra felfedezett egy olyan új funkciót a Facebook mobilos verziójában, ami (vélhetőleg) lehetőséget biztosít majd arra, hogy bizonyos időre teljesen elnémítsuk a közösségi oldal értesítéseit.

Habár ez még nem biztos, de a Do Not Disturb funkció hasonló lehet, mint a Messenger azon megoldása, ahol adott beszélgetések értesítéseit (Notifications/Mute conversation) tüntethetjük el: 15 percre, 1, 8 vagy 24 órára – esetleg örökre (azaz addig, míg mi magunk vissza nem pöccintjük a kapcsolót).

Hogy a tesztverzióban már megjelenő lehetőség mikor lesz elérhető mindenki számára, az kérdéses, ahogy az is, hogy pontosan hol és mennyi időre lesznek némíthatók az értesítések, de a fejlesztés üdvözlendő, és jól mutatja, hogy a Facebook is beállt azon techóriások sorába, akik figyelnek arra, hogy a korábbinál „észszerűbb” vagy ha úgy tetszik „egészségesebb” módon használjuk a közösségi médiát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik