Tech

Kígyót akart repülőre csempészni, nem is akár hogy

Az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hivatalának ügynökei Miamiban kapcsolták le azt a nőt, aki egy királypitont igyekezett felcsempészni egy Barbadoszra tartó repülőre – írja az Engadget. A lekapcsolt utas ráadásul érdekes trükkhöz folyamodott: egy méretes külső merevlemez burkolata alá rejtette a kígyót, ami egy nejlonharisnyába volt csomagolva.

Kígyó a merevlemez burkolata alatt, harisnyában – Forrás: U. S. Transport Security Administration

Maga a kígyó ugyan nem jelent komolyabb veszélyt, hiszen a királypiton méregtelen, nyugodt kígyófajta, a „jelenléte” így is pánikor okozhatott volna a mit sem sejtő utasok körében, illetve a szállítás módja, azaz élőlény egy elektromos szerkezetbe zárva is tilos a reptér biztonsági előírásai szerint, így a nőt feltartóztatták és pénzbírságot szabtak ki rá. A kígyót ugyanakkor az Egyesült Államok Hal- és vadgazdálkodás hivatala vette át és helyezte biztonságba.

Az eset Miamiben történt, ahol nem ez volt az első alkalom, hogy valaki egészen furcsa módon próbált élőlényeket a repülőre csempészni. A Miami Herald 2011-ben arról számolt be, hogy egy férfi a testére ragasztott kígyókkal és testőrökkel akart átjutni a biztonsági ellenőrzése, majd egy évvel később egy nő a melltartójába rejtett kígyóval igyekezett feljutni egy gépre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik