Tech

Így készül egy magyar animációs csoda

Tavaly már részletesen bemutattuk a DIGIC Picturest, a magyar stúdiót, ami olyan milliók által kedvelt videojátékokhoz készített animációs kisfilmeket, mint például az Assassin’s Creed Origins, a The Witcher 3: Wild Hunt, az Uncharted 4, a Final Fantasy XV Omen vagy épp a Call of Duty WWII.

A legmenőbb magyar videomágusok elmúlt tíz éve valódi sikersztori
Milliók látják a munkáikat minden évben, de sokaknak fogalma sincs arról, hogy magyar szakemberek által készített képsorok peregnek a szemeik előtt.

A hazai csapat elmúlt 15 évét bemutató cikkünkben ugyan részletesen írtunk arról, hogy miképp készülnek a sokszor csodálatra méltó animációs alkotások, de a DIGIC Pictures történetében először most bárki a saját szemével nyerhet betekintést a munkafolyamatba, ami sokkal bonyolultabb, és sokkal több időt igényel, mint ahogy ezt egy laikus elsőre gondolná.

A Graphisoft Parkban székelő stúdió a Halo-sorozattal elhíresült Bungie legutóbbi videojátékának, a Destiny 2-nek az elkészítésében is közreműködött, a csapat készítette a program elképesztően látványos átvezető videóit, és a frissen kiadott Destiny 2 – Making of Cinematics kisfilm azt mutatja be, hogy dolgozott együtt a népszerű amerikai fejlesztőcsapat a hazai gárdával.

A közel tízperces werkfilmben megszólalnak a Bungie fejlesztői, a DIGIC Pictures részéről pedig többek között a rendezők, a színészek és az operatőrök mesélnek arról, hogy mekkora kihívást jelentett életre kelteni a Destiny 2 futurisztikus univerzumát és az egészen különleges karaktereket.

A videó még azoknak is simán érdekes lehet, akik sosem foglalkoznak videojátékokkal, hiszen a kisfilm nagyszerűen, nem mellesleg elég látványosan mutatja be az alkotás folyamatát, azt a rengeteg munkát, ahogy a forgatókönyvből, a vázlatokból, storyboardokból és a színészekkel felvett mocap felvételekből az utómunka segítségével miképp válik olyanná a végeredmény, amitől a tévék és monitorok előtt ülő játékosoknak rend szerint leesik az álla.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik