Tech

A vegánok miatt tüntetett el egy főtt tojást a Google

A Google számára annyira fontos az egyenlőség, hogy az Android P bétájában használható salátatálat ábrázoló emojiből kivették egy elemet, a főtt tojást. Jennifer Daniel UX-menedzser ezt egy tweetben tette közzé, és arra valószínűleg nem számított, hogy mekkora figyelmet kap a poszt, 2300 hozzászólás mellett 2000 szívecske is érkezett rá.

„A Google komolyan foglalkozik a diverzitással, és ha erre bizonyítékot szeretnétek, ajánlom figyelmetekbe a saláta emojit – eltávolítottuk a tojást az Android P beta 2-ből, így a vegánok számára sem kirekesztő a saláta.” – írta posztjában.

https://twitter.com/jenniferdaniel/status/1004427564679458816

A hozzászólások közt többen is üdvözítették a döntést, mások arra panaszkodtak, hogy azért még így sem teljesen törekszik az egyenlőségre a saláta grafikája, mert mi van a paradicsom-allergiásokkal, azokkal a vegánokkal, akik nem szeretik a paradicsomot, vagy a húsevőkkel, és többen is írták, hogy a még kevesebb hozzávalóval valójában még kirekesztőbb az egész. Persze többekben is felmerült, hogy mindezt iróniából, vagy viccből írhatta a tervező.

Daniel később tüzet oltott, és állítása szerint valójában azért módosítottak az emojin, hogy az még hűbben megfeleljen a Unicode leírásnak, miszerint a saláta emoji egy „tál egészséges saláta, ami salátát, paradicsomot, és más salátakellékeket tartalmaz, például uborkát.”

Ahogy a kommentelők arra rávilágítottak, nincs is uborka a tálban, így ez nem hihető magyarázat.

Korábban már alakult ki hasonló diskurzus, amikor a Google figyelmét felhívták arra, hogy bénán van összerakva a hamburgeres emojijuk, a sajtszelet ugyanis a húspogácsa alá került. A Google engedett a népakaratnak, már akkurátus sorrendben szerepelnek az egyes rétegek a finomság virtuális megfelelőjében.

A Google mindent eldob, hogy egy nagyon fontos emoji-problémát oldjon meg
A keresőóriás hamburger emojiját szentségtörésnek bélyegzi a Twitter népe, de a többi techcégnek sincs normális "burgermojija".

Ajánlott videó

Olvasói sztorik