Tech

Ilyen bestiákat nem lát minden nap

A Computex a világ harmadik legnagyobb kütyüexpója, ahová százával érkeznek a cégek, a legnagyobb nevektől a kisebb kínai gyártókig. A standot állító vállalatok között rengeteg szakosodott a videojátékosok igényeinek kielégítésére, így a tajpei kiállítócsarnokok megteltek bivalyerős gépekkel, videokártyákkal, monitorokkal, speciális székekkel, de a legérdekesebb látványt most is a számítógépházak nyújtják.

Na nem azok, amik a legtöbbünk asztalán vagy asztala alatt pihennek, hanem a különleges, úgynevezett moddolt házak, amik nemcsak a legbrutálisabb teljesítményű hardvereket rejtik, de a külsejük is speciális: átlátszó plexi, RGB-világítás mindenhol, vízhűtés, csövek és egészen elképesztő formák.

A PC-ház barkácsolás különleges szubkultúra, és a különböző cégek lelkesen igyekeznek megoldást nyújtani a legextrémebb elképzelésekre, sőt a Computex standjain rendre találni olyan már-már szexinek nevezhető bestiákat, amik kellő inspirációt nyújthatnak a vállalkozó kedvű építőknek – illetve sok esetben az expón kívül jó pénzért meg is vásárolhatók, hogy aztán otthon lehessen villogni velük.

Galéria

A minap az In Win egyedi megoldásáról külön is megemlékeztünk, aztán fogtuk magunkat, és végig jártuk az expó jelentős részét, hogy lefotózzuk, majd a fenti galériába gyűjtsük össze a legmerészebb és leglátványosabb gépházakat – van köztük olyan, amit úgyis hazavinnénk, hogy nem is játszunk PC-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik