Tech

Ez nem egy szobor, hanem egy számítógép

A 24.hu is képviselteti magát a tajvani Computex kütyüexpón, ahol több helyszín több emeletén lehet elveszni a világ minden részéről érkező kütyügyártók termékei között. A rendezvényen komoly számban képviseltetik magukat a videojátékosokra specializálódott cégek is, aki az egértől a billentyűzeten át a monitorokig, videokártyákig és székekig kínálnak szinte mindent, ami szemnek és szájnak ingere.

A laikusok közül talán kevesen tudják, de a videojáték-piacon lényegében külön szegmens koncentrál az egészen különleges és mindent kielégítő PC-házakra, és a gyártók egymásra licitálva igyekeznek technikailag és kinézetben is egyre extrémebb megoldásokkal előállni.

Nem, tényleg nem szobor – Forrás: Birkás Péter / 24.hu

A neves versenyzők egyike a tajvani In Win, ami minden évben itt van a Computexen, minden egyes alkalommmal speciális gépházzal ünnepelve az expót, ami az eseményt követően meg is vásárolható, legalábbis azoknak, akiknek van pénze az olcsónak semmiképp nem nevezhető limitált termékre.

A cég idén is készült az expóra, és a standjuknál ezüst és fekete színekben is ki van állítva a Z-Tower névre hallgató modell, ami sokkal inkább tűnik egy modern szobornak, mint egy számítógépnek.

Pedig ez tényleg egy gépház, méghozzá nem is akár milyen: alumíniumból készült, nyolc darabból állítható össze, és elfér benne minden, ami egy igazán ütős PC-hez kell. A kiállított darabban például vízhűtés dolgozik, és ettől az egész úgy néz ki, mintha egy Marvel-film szupergonoszának bázisát néznénk, és nem egy olyan masinát, amit alapvetően arra szolgál, hogy futtassa a kedvenc játékainkat.

“Csókolom, Ultron kijöhet játszani?” – Forrás: Birkás Péter / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik