Tech

14 millió Facebook-felhasználó posztjait láthatta bárki

A Facebooknál most egy bug idézett elő kellemetlen helyzetet, melynek következében több millió felhasználó posztolhatott nyilvánosan május 18 és 22 közt. A hiba miatt a jövőbeni bejegyzések alapból megadott láthatósági beállítása Nyilvánosra változott, hiába állította be a felhasználó korábban, hogy az Ismerősök legyen az alapértelmezett kör.

Így azok a bejegyzések, amiket csak ismerőseikkel kívántak megosztani, azokat figyelmetlenségből rögtön úgy posztolhatták, hogy azok mindenki számára megtekintetők voltak.

ERRŐL VAN SZÓ. Forrás: 24.hu

Persze ehhez hozzátennénk, hogy akár bug vagy nem, érdemes posztolás előtt ellenőrizni a beállításokat. De az vitathatatlanul kellemetlen, hogy a hiba miatt az oldal algoritmusa a felhasználó által korábban megadott adatvédelmi beállítást semmisnek tekintette.

A közösségi oldal 14 millió felhasználónak küldött értesítést a napokban arról, hogy ellenőrizzék visszamenőleg posztjaikat, és állítsák vissza a kívánt állapotra, ha nem figyeltek fel erre.

A cég kiemelte: a korábban közzétett posztok nem váltak nyilvánossá, A hibát május 27-re sikerült orvosolniuk, már mindenkinek az a beállítása, amit saját maga megadott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik