Ilyen laptopot még tuti nem látott

A frissen bemutatott Zenbook Pro 15 egy kiváló újítással várja a felhasználókat.
Kapcsolódó cikkek

Az Asus az idei Computex első napján, azaz június 5-én rántotta le a leplet a ZenBook Pro 15-ről, ami a 2011 óta létező termékcsalád legújabb tagja, méghozzá egy sosem látott újdonsággal, ami a SceenPad nevet kapta. A billentyűzet alatt található extra tulajdonképpen egy nagy felbontású 5,5 colos képernyő, ami touchpad is egyben. A tajvani expón a 24.hu csapata ráadásul nemcsak az új laptop bemutatóján vett részt, de lehetőségünk adódott kipróbálni a gépet, sőt még videót is készítettünk róla.

Habár esélyes, hogy az Asus a MacBook touchbarjától nyerte az ihletet a ScreenPadhez, viszont az Apple-lel ellentétben a tajvani gyártó egy jóval hasznosabb megoldással állt elő. A kijelző könnyebbé és gyorsabbá teheti a multitaszkolást, és a Microsoft szoftverei (Word, Excell, PowerPoint) mellé hamarosan tucatjával érkezhetnek az olyan applikációk, amik kihasználják az extra képernyő nyújtotta lehetőségeket.

Amennyiben többre is kíváncsi a Zenbook Pro 15-ről, érdemes elolvasni a leleplezés után készült cikkünket, amiben részletesebben is bemutatjuk a ScreenPadet, és kitérünk a laptop többi jellemzőjére is.