Tech

Napi Doodle: van, ahol ma ünneplik az anyák napját

Az anyák napját világszerte megratják, igaz, csak kevés országban, így Magyarországon, Angolában, Litvániában, Mozambikban, Portugáliában, Spanyolországban és a Zöld-foki Köztársaságon

ünneplik május első vasárnapján az anyaságot.

A különböző nemzetek más és más napokon tartják az ünnepe: az anyák napja általában márciusra vagy májusra esik, de olyan nemzetek is akadnak, amelyek októberben vagy februárban ünneplik meg az anyákat. Ma a Google a nicaraguai anyák napját ünnepli. A közép-amerikai országban Magyarországtól eltérően mindig az év ugyanazon napján, május 30-án tisztelegnek az anyák és az anyaság előtt.

Ma a nicaraguai anyák napját ünnepli a Google – Forrás: Google

A nicaraguai anyák napjának különleges emblémája értelemszerűen csak Nicaraguában jelenik meg a Google keresőjének főoldalán, de a Google Doodle oldalán természetesen ezúttal is bárki megtekintheti.

A mai doodle Nicaraguában jelenik meg a Google kereső főoldalán – Forrás: Google

MI AZ A GOOGLE DOODLE?

A Google Doodle a Google keresőoldalán látható logó speciális, alkalmi változata. A doodle (ünnepi embléma) minden esetben valamilyen jeles vagy kifejezetten érdekes eseménynek vagy személynek állít emléket, grafika vagy mozgókép formájában, amit mindig más alkotó tervez. A speciális  alkalmakat a cég nem jelenti be előre, minden nap meglepetés, hogy mi kerül ki, ugyanakkor a Google nem készül az év minden napjára egyedi logóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik