Tech

Napi Doodle: az erotikától sem félő költőt ünnepel a Google

Birkás Péter
Birkás Péter

újságíró. 2018. 05. 29. 08:28

Korábban a témában:

James Wong Howe operatőr után ma a Svácban született, de Argentínában élt és alkotó Alfonsina Storni költőnek állít emléket a Google: a 20. századi latin-amerikai költészet egyik legfontosabb alakja ma ünnepelné a születésének 126. évfordulóját. Storni szokatlan nyíltsággal beszélt az egyedülálló nők nehézségeiről egy férfidominancián alapuló társadalomban, munkáiban pedig a nők egyenlőségét és az egyenrangú kapcsolatokat hirdette, de visszatérő témái voltak még a szerelem és a halál is.

Alfonsina Storni – Forrás: Google

Első elbeszélése 1914-ben, első verseskötete 1916-ben jelent meg, az 1920-ban kiadott Languidez (Bágyadtság) című kötetével pedig már több díjat is elnyert. Öt évvel később jelent meg az Ocre című munkája, ami a korábbinál több realista jegyet mutatott, témáiban pedig egyre erőteljesebbé vált a feminista vonal. Későbbi munkáiban – Mundo de siete pozos (A világ hét forrása) és s Mascarilla y trébol (Álarc és lóhere) – pedig már felbukkant egyfajta, abban az időben szokatlan erotikus hevesség is.

Az Alfonsina Stornit ünneplő különleges logo elsősorban Argentínában jelenik meg a Google keresőjének főoldalán, de a Google Doodle oldalán bárki megcsodálhatja, az összes korábbi emblémával együtt.

A mai doodle Argentínában jelenik meg a Google kereső főoldalán – Forrás: Google

Mi az a Google Doodle?

A Google Doodle a Google keresőoldalán látható logó speciális, alkalmi változata. A doodle (ünnepi embléma) minden esetben valamilyen jeles vagy kifejezetten érdekes eseménynek vagy személynek állít emléket, grafika vagy mozgókép formájában, amit mindig más alkotó tervez. A speciális alkalmakat a cég nem jelenti be előre, minden nap meglepetés, hogy mi kerül ki, ugyanakkor a Google nem készül az év minden napjára egyedi logóval.

Birkás Péter korábbi cikkei
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

View of the Cerro Azul, in the Serrania La Lindosa -which had been declared Protected Archaeological Site of Colombia last May- in the Amazonian jungle department of Guaviare, Colombia, on July 2, 2018. 
Both the Serranias of Chiribiquete and La Lindosa had been closed to outsiders for many years during the armed conflict and are now opening up to scientific research.  / AFP PHOTO / Diana Sanchez

Egy lépésre vagyunk az összeomlástól

Kommentek

Pusztazámor, 2012. május 24.
A Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ lerakójának tetején ürít egy kukásautó. A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. kukásautói szállítják a Budapesten keletkezett szemét egy részét a telepre.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.