Tech

Napi Doodle: az erotikától sem félő költőt ünnepel a Google

James Wong Howe operatőr után ma a Svácban született, de Argentínában élt és alkotó Alfonsina Storni költőnek állít emléket a Google: a 20. századi latin-amerikai költészet egyik legfontosabb alakja ma ünnepelné a születésének 126. évfordulóját. Storni szokatlan nyíltsággal beszélt az egyedülálló nők nehézségeiről egy férfidominancián alapuló társadalomban, munkáiban pedig a nők egyenlőségét és az egyenrangú kapcsolatokat hirdette, de visszatérő témái voltak még a szerelem és a halál is.

Alfonsina Storni – Forrás: Google

Első elbeszélése 1914-ben, első verseskötete 1916-ben jelent meg, az 1920-ban kiadott Languidez (Bágyadtság) című kötetével pedig már több díjat is elnyert. Öt évvel később jelent meg az Ocre című munkája, ami a korábbinál több realista jegyet mutatott, témáiban pedig egyre erőteljesebbé vált a feminista vonal. Későbbi munkáiban – Mundo de siete pozos (A világ hét forrása) és s Mascarilla y trébol (Álarc és lóhere) – pedig már felbukkant egyfajta, abban az időben szokatlan erotikus hevesség is.

Az Alfonsina Stornit ünneplő különleges logo elsősorban Argentínában jelenik meg a Google keresőjének főoldalán, de a Google Doodle oldalán bárki megcsodálhatja, az összes korábbi emblémával együtt.

A mai doodle Argentínában jelenik meg a Google kereső főoldalán – Forrás: Google

Mi az a Google Doodle?

A Google Doodle a Google keresőoldalán látható logó speciális, alkalmi változata. A doodle (ünnepi embléma) minden esetben valamilyen jeles vagy kifejezetten érdekes eseménynek vagy személynek állít emléket, grafika vagy mozgókép formájában, amit mindig más alkotó tervez. A speciális alkalmakat a cég nem jelenti be előre, minden nap meglepetés, hogy mi kerül ki, ugyanakkor a Google nem készül az év minden napjára egyedi logóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik