Tech

Hamarosan az ajtókat is kinyithatják az iPhone-ok

Az Apple azt szeretné, hogy az iPhone-tulajdonosoknak kevesebbet kelljen aggódniuk a jövőben a kulcsaik miatt, legalábbis ez derül ki a közelgő iOS 12 frissítés forráskódjából.

A The Information forrásai szerint a cég azon dolgozik, hogy a telefonokba épített NFC chipekkel a fizetésen túl más olyan funkciókat is el lehessen végezni, amik kiemelt biztonságot igényelnek – például az autók és okos zárakkal működő ajtók nyitását, vagy más olyan rendszerekbe való beléptetést, aminél azonosításra van szükség. Az Apple kalifornai kampuszán a dolgozók már élesben használják a megoldást, hogy bejussanak irodáikba.

Az NFC-t használó funkciók bővítésére enged következtetni az is, hogy a cupertinóiak 2014 óta dolgoznak együtt a HID Global nevű céggel, ami azonosítással kapcsolatos technológiákat fejlesztenek. A MacRumors szerint minderről a jövő héten tudhatunk meg többet az Apple éves fejlesztői konferenciáján.

Az Apple szintén NFC-s adatátvitelen alapuló saját mobilfizetési rendszere, az ApplePay 2014-ben indult el, de nem aratott nagy sikert, az iPhone-felhasználók mindössze 13 százaléka aktiválta tavaly.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik