Mobil

Az Apple megkeseríti a tolvajok életét

Korábban a témában:

Az almás cég eddig is sokat tett azért (ujjlenyomat olvasó, arcfelismerés), hogy a telefonunk biztonságban legyen az illetéktelen kezektől, sőt ezek a lehetőségek arra is megoldást nyújtanak, hogy ha megtörténik a baj, akkor más ne nagyon férhessen hozzá a mobilon tárolt adatokhoz.

Az Apple viszont itt nem állt meg, ugyanis a MacRumors szerint a jelenleg bétaként elérhető iOS 11.4-ben arra utaló jelek vannak, hogy a cupertinói fejlesztők egy egészen meglepő megoldással igyekeznek elejét venni a készülékek eltulajdonításának, illetve annak, hogy ha már rossz kezekbe kerül az okostelefon, akkor lehetetlen legyen megszerezni az ott tárolt információkat.

Az egyik legdrágább mobilt kapták az alakuló ülésen a képviselők
Választhatnak az iPhone X és egy csúcskategóriás Samsung között.

Az egészen új funkció USB Restricted Mode névre hallgat, és konkrétan azt jelenti, hogy a szoftver használhatatlanná teszi a készülék alján lévő Lightning csatlakozót, ha a készülék tulajdonosa hét napon keresztül nem lép be a telefonjába a jelszó, az ujjlenyomat vagy az arcfelismerés használatával.

A használhatatlanná tétel ráadásul azt jelenti, hogy a telefont innentől fogva hiába kötik össze számítógéppel (vagy más, adatkinyerésre alkalmas eszközzel), készülékek között nem jön létre kapcsolat,

a vezeték mindössze a telefon töltésére lesz alkalmas.

Ez a megoldás persze nemcsak az esetleges tolvajok életét keseríti meg jelentősen, de azt is megakadályozza, hogy a hatóságok különböző módszerekkel férjenek hozzá a készülékeken található információkhoz a tulajdonos beleegyezése nélkül.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.