Tech

Hamarosan mindenki megnézheti, mekkora függő

Az utóbbi hónapokban a Facebook kapcsán egyre inkább előtérbe került a közösségi médiával kapcsolatos függőségek problémaköre, aminek hatására a Google múlt héten bejelentette az Android P rendszer pár olyan funkcióját, amelyekkel a felhasználó könnyebben korlátokat szabhat a kijelző előtt töltött idejének.

A keresőóriáshoz csatlakozik az Instagram is, a képmegosztó mobilappjának forráskódja arról árulkodik, hogy a szolgáltatásba bekerül a Usage Insights eszköz, amin belül a felhasználók statisztikákat nézhetnek meg azzal kapcsolatban, mennyi időt töltenek az appban és milyenek a használati szokásaik. A platformon egy új kommentelési felületet is tesztelnek, amin egyszerűbb lesz elérni az emojikat és a @ jelet a barátok megjelölésére.

Zacher: Merni kell lekapcsolódni, mert a háló nem minden
Rengeteg függőségünk van, de tudni kell néha nemet mondani.

„Annak megértése, hogy az emberekre miként hat az online töltött idő, rendkívül fontos, és minden cégnek felelőssége, hogy őszinte legyen ebben a kérdésben. Mi is a megoldás részesei szeretnénk lenni, és komolyan vesszük ezt a felelősséget.”  – mondta el az Instagram szóvivője a TechCrunchnak, amikor megerősítették az eszköz létezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik