Tech

Megint teljesen felfordulhat az Instagram

Az Instagramnak elege lehetett a felhasználók panaszkodásából, és tervezik, hogy a hírfolyam ismét hasonlítson régi önmagára. Aki már nem emlékezne, eleinte a posztokat időrendi sorrendben böngészhettük a folyamban, majd a fejlesztők átváltottak egy olyan válogató algoritmusra, ami a Facebookhoz hasonlóan azokat a képeket veszi előre, amik vélhetően érdekesebbek lehetnek a felhasználó számára. Ez viszont néha azt is eredményezheti, hogy akár többnapos posztok csücsülnek a folyam tetején, amikor belépünk.

A cég bejegyzése szerint a visszajelzéseket figyelembe véve olyan változásokat vezetnek be, ami ismét a frissebb posztokat priorizálja.

A másik legtöbbet emlegetett negatív vonása az appnak, hogy megnyitáskor automatikusan frissül a hírfolyam, ezen a téren is terveznek újításokat a fejlesztők.

A visszajelzések szerint sokszor váratlanul éri a felhasználóinkat az, hogy amikor frissítik a folyamot, az rögtön a tetejére dobja őket.”

– írta blogposztban a képmegosztó.

Ezért kitalálták, hogy elkezdik tesztelni a „new posts” azaz „új posztok” gombot, ami lehetővé teszi, hogy a folyam frissítését manuálisan végezzük el, az ne automatikusan történjen meg, amikor belépünk az appba.

Azt nem jelentették be, hogy pontosan mikor használhatja mindenki az új funkciókat, de minden bizonnyal hamarosan megtörténik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik