Tech

Csak három napja kapható, de máris óriási siker

Arról már a múlt héten beszámoltunk, hogy a kritikusok imádják a God of War-sorozat legújabb részét, de a százalékok mit sem számítanak, ha a vásárlók nem pörögnek rá egy videojátékra. Az új God of War-t viszont nem fenyegeti ez a veszély, ugyanis befutottak a múlt hét pénteken megjelent program első eladási számai, és az eredmények azt mutatják, hogy óriási sikerről van szó: az új részből az elmúlt három napban 35%-kal több példány kelt el, mint a 2010-es, szintén jól fogyó God of War III-ból az első héten.

Leteszteltük a God of Wart: isteni lett Kratos legújabb kalandja
Egy héttel a premier előtt végigjátszottuk, és minden percét imádtuk.

Az adatok az Egyesült Királyságból származnak, és ez az eredmény azért is kiemelkedő, mert csupán a dobozos verzió eladásairól van szó, tehát ebben nincs benne a digitális értékesítés, így jóval nagyobb százalékos különbségről lehet szó, hiszen manapság már rengeteg olyan játékos akad, aki megelégszik azzal, hogy online vásárlás után letölti a programot a konzoljára.

A múlt heti eredményekkel a God of War rögtön a brit eladási listák élére ugrott, lenyomva a hetek óta ott tanyázó Far Cry 5-öt, ami azért is nagy szó, mert a Santa Monica Studio munkája PlayStation 4-exkluzív cím, azaz csak a Sony konzoljára jelent meg, míg például a Far Cry 5 elérhető Xbox One-ra és PC-re is.

A siker persze várható volt, hiszen ahogy mi is írtuk a tesztünkben, az új God of War egy kiváló videojáték, annak ellenére is, hogy egy sorozat nyolcadik részéről van szó. Ráadásul nem csak mi vagyunk megelégedve vele: a program 95%-on áll a kritikákat összegző Metacritic oldalon, ami a legjobb eredmény, amit PlayStation 4 exkluzív játék elért a konzol három évvel ezelőtti megjelenése óta – nem csoda hát, hogy a fejlesztés vezetője elsírta magát, mikor meglátta az értékeléseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik