Tech

Meg sem jelent, de már rekordot döntött

Április 20-án, azaz pénteken jelenik meg a legendás God of War-játéksorozat legújabb része, ami kizárólag PlayStation 4 konzolon játszható. A szimplán csak God of War címmel érkező videojáték már a nyolcadik program a spártai harcos és félisten Kratos főszereplésével, és a görögöt a skandináv mitológiára cserélő epizód már régóta az idei év legjobb játékai között foglalt helyet, azonban a pozitív fogadtatása így is minden korábbi elképzelést felülmúl.

Leteszteltük a God of Wart: isteni lett Kratos legújabb kalandja
Egy héttel a premier előtt végigjátszottuk, és minden percét imádtuk.

A szaksajtó munkatársai már jóval a megjelenés előtt kézhez kapták a programot, és múlt hét csütörtök óta a legtöbb helyen már olvashatók a tesztek és kritikák, és a különböző cikkeket összegző Metacritic oldal eredményei alapján a God of War 95%-on áll, ami a legjobb eredmény, amit PlayStation 4 exkluzív játék elért a konzol három évvel ezelőtti megjelenése óta.

Forrás: Sony

A PlayStation 4-re is kiadott (tehát nem exkluzív) játékok közül egyébként csak kettő van, ami hasonló vagy ennél is magasabb értékkel rendelkezik: a minden létező platformra kiadott GTA V  (97%) és az eredetileg PlayStation 3-ra megjelent The Last of Us (szintén 95%) – utóbbiak egyébként csak azért vannak egy versenyben a God of War-ral, mert mindkét címet újra kiadták PlayStation 4-re is.

Maga a játék pedig tényleg kiemelkedő lett: ahogy a részletes tesztünkben mi is írtuk, a 2018-as God of War nem egy felesleges rókabőr, hanem a legendás sorozat kiváló rebootja, ami nemcsak a történetnek helyet adó környezeten csavart hatalmasat, de a játékmeneten is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik