Tech

Jó hírünk van a Star Wars-rajongóknak

Ugyan csak pár pillanatra tűnt fel a Star Wars: Az új remény és a Star Wars: Az ébredő Erő című filmekben, a rajongók ennek ellenére tisztában vannak a Holochess „létezésével”, ami egy szörnyekkel játszható holografikus sakk, aminek még külön asztala is van a Millennium Falcon belsejében.

A Holochess ráadásul nemcsak a Star Wars-univerzumban létezik, de a miénkben is, hiszen a Disney és Lenovo tavalyi közreműködésének hála megszületett az Androidra és iOS-re is elérhető Star Wars: Jedi Challenge című mobiljáték, ami a premierkor a Lenovo okostelefonnal összekapcsolható Mirage AR headset kiegészítővel, illetve egy vezeték nélküli fénykarddal volt játszható.

A mobiljáték tavaly még csak a Mirage AR headsettel együtt volt hazsnálható –  Forrás: Lenovo

A Star Wars: Jedi Challenge része a Holochess is, aminek az elindításához az iOS 11-et futtató iPhone és iPad készülékek felhasználóinak már nincs szükség a Lenovo kiegészítőjére. Az Apple saját kiterjesztett valóság (augmented reality) szoftverkészletének, az ARKit-nek köszönhetően már az újabb almás készülékek képernyőjén keresztül is játszható az egyedi stratégiai játék, ami összesen 18 szintet biztosít, 6 különböző bolygón, 8 megnyitható szörnnyel kiegészítve.

A Holochess az iPhone/iPad képernyőjét használva mixeli a virtuális és valós világot, aminek hála a kijelzőt figyelve olyan élményben lehet részünk, mintha a futurisztikus sakk az asztalunkon jelenne meg hologram formájában. A program egyelőre csak iOS 11-et futtató eszközökön érhető el ilyen formában, Androidon továbbra is szükséges a Mirage AR headset a használatához, és egyelőre nincs arról semmi információ, hogy a Google operációs rendszerére is érkezne a kiegészítőt nem igénylő verzió.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik