Tech

Itt vannak az első részletek az új Atari konzolról

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az egykor nagynevű videojátékos cég, az Atari lerántotta a leplet a korábban Ataribox néven fejlesztett új konzoljáról, ami végül Atari VCS néven kerül majd forgalomba. A hivatalos bejelentésből ugyan sok minden nem derült ki a géppel kapcsolatban – leszámítva a külalakját, és a hozzá érkező kontrollereket – de az interneten máris felbukkantak valamivel részletesebb információk az új játékgéppel kapcsolatban.

AZ ATARI VCS ÉS A HOZZÁ JÁRÓ KÉT KONTROLLER – Forrás: Atari

Habár pontos specifikációk még mindig nincsenek a konzollal kapcsolatban, de az Atari azt ígéri, hogy olyan élményben lesz részünk a tévénken, mintha egy PC-t kezelnénk. Ebből következik, hogy a gépen elérhetők lesznek különböző applikációk, streamelős szolgáltatások, böngésző és jó eséllyel alkalmas lesz zenelejátszásra is. Ami biztos, hogy a gép lelke egy AMD processzor lesz, méghozzá Radeon Graphics kiegészítéssel, az operációs rendszer pedig Linux alapú lesz.

A készülékről ugyanakkor már azt is tudni lehet, hogy találunk rajta HDMI- illetve USB-portokat, Ethernet-csatlakozót, SD kártya aljzatot, de az is több mint valószínű, hogy a gép támogatja a wifit is.

Ami a játékokat illeti, az Atari VCS igyekszik kielégíteni a nosztalgikus igényeket, így a gépen számos klasszikus Atari-játék futtatható lesz, akár csak a Nintendo hihetetlenül népszerű retro konzoljai a NES és a SNES mini esetében. Ezen a masinán viszont nemcsak meghatározott számú játék lesz elérhető, de a gyártó ígérete szerint új címek is, akár teljesen más platformokról, ugyanakkor a cég semmilyen kézzelfogható információt nem közölt azzal kapcsolatban, hogy ez mégis miképp lesz megoldható.

Hogy a gépről mikor kapunk ennél is pontosabb információkat, illetve, hogy mikor fog megjelenni, arról egyelőre nincs hivatalos információ, de az Atari ígérete szerint áprilisban megkezdődnek az előrendelések – addigra valószínűleg azt is el fogják árulni, hogy pontosan milyen hardverekből épül fel a gép, továbbá azt is, hogyan és mire lesz használható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik