Tech

Elírta Stephen Hawking nevét az Apple vezére

Stephen Hawking gondolatai világszerte inspiráltak érdeklődőket, szakembereket, vezéreket, és hatalmas hatással voltak az Apple-re is. Legalábbis ez derül ki Tim Cook tweetjéből, amiben a fizikust búcsúztatja egy bölcs mondásával.

„A tudás legnagyobb ellensége nem a tudatlanság, hanem a tudás illúziója. Mindig is inspirálni fog minket élete és gondolatai. Nyugodjék békében.” – írta.

A tweetet délután kettőkor tette közzé, de ezt megelőzte egy másik verzió is, ami azóta eltűnt profiljáról. Abban ugyanis elírta a fizikus nevét, Hawking helyett Hawkinsnak. 

Erről a posztról már jóval korábban beszámolt a Mashable, de az ő cikkükben is már csak hűlt helye van a beillesztett posztnak.

Korábban itt számoltunk be arról, hogyan búcsúztak hírességek az elhunyt fizikustól, a techvilág nagyjai sem maradtak adósok. Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója bejegyzésében arról írt, egy nagy ember távozott ma közülünk, Stephen Hawkingra a tudományhoz való hozzájárulásáért fogunk emlékezni, mert tömegek számára tette könnyebben érthetővé a komplex elméleteket és fogalmakat.

A Google-vezér Sundar Pichai tisztelgése szerint a mai napon a világ egy gyönyörű elmét és egy briliánst tudóst vesztett el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik