Tech
British theoretical physicist professor Stephen Hawking gives a lecture during the Starmus Festival on the Spanish Canary island of Tenerife on September 23, 2014. AFP PHOTO / DESIREE MARTIN / AFP PHOTO / DESIREE MARTIN

Stephen Hawking tíz gondolata az életről, amit itt hagyott az örökkévalóságnak

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2018. 03. 14. 08:07

Korábban a témában:

Szerdára virradóan 76 éves korában meghalt Stephen Hawking. A tudományos világ egyik legnagyobb alakját munkája mellett humoráért és bölcs gondolataiért imádták világszerte, utóbbiból válogatottunk most.

 • „Az emberiség évmilliókon át úgy élt, mint az állatok. Aztán történt valami, ami elszabadította a képzeletünk erejét. Megtanultunk beszélni és megtanultunk hallgatni. A beszéd lehetővé tette, hogy átadjuk egymásnak az ötleteinket, és lehetővé tette, hogy együtt dolgozzunk a lehetetlen kidolgozásán. Az emberiség legnagyobb eredményei beszélgetés útján születnek, a legnagyobb hibái pedig azáltal, ha nem beszélünk. Nem szabadna így lennie. A legnagyobb vágyaink is valósággá válhatnak a jövőben. A rendelkezésre álló technológiával a lehetőségeink határtalanok. Csak meg kell bizonyosodnunk róla, hogy beszélünk.”
 • „A célom egyszerű. Hogy tökéletesen megértsem az univerzumot, hogy miért olyan, amilyen, és egyáltalán miért létezik.”
 • „Az agyamra számítógépként tekintek, ami egyszer majd leáll, ha az alkatrészek meghibásodnak. A hibás gépek nem kerülnek a mennybe vagy a túlvilágra, ez pedig egy tündéri történet azok számára, akik félnek a sötétségtől.”
 • „Azt hiszem, a legegyszerűbb magyarázat az, hogy Isten nem létezik. Senki nem teremtette az univerzumot és senki nem írta meg a sorsunkat. Ez mélyen megértette velem, hogy nincs mennyország és nincs túlvilág sem. Ez az egy életünk van, hogy értékelhessük a világegyetem nagyszerű kialakítását, és ezért nagyon hálás vagyok.”
 • „Mindig a csillagokra nézz és soha ne a lábaidra. Próbáld megérteni, hogy mit látsz és csodálkozz el rajta, mi hozhatta létre a világegyetemet. Bármennyire is nehéznek tűnik az élet, mindig tehetsz valamit és mindig sikeres lehetsz valamiben. Fontos, hogy soha ne add fel.”
 • „Az élet tragikus lenne, ha nem lenne vicces.”
 • „Az elvárásaim 21 éves koromban nullára csökkentek. Azóta minden egy bónusz volt az életemben.”
 • „Akik az IQ-hányadosukkal kérkednek, vesztesek.”
 • „49 éve abban a tudatban élek, hogy idejekorán meg fogok halni. Nem félek a haláltól, de nem sietek a halálba. Még rengeteg dolgom van.”
 • „Mi csak egy fejlett majomfaj vagyunk egy nagyon átlagos csillag kis bolygóján. De megérthetjük az univerzumot. Ez tesz minket különlegessé.”
British theoretical physicist professor Stephen Hawking gives a lecture during the Starmus Festival on the Spanish Canary island of Tenerife on September 23, 2014. AFP PHOTO / DESIREE MARTIN / AFP PHOTO / DESIREE MARTIN

Kiemelt kép: AFP/Desiree Martin

Developing programming and coding technologies. Website design. Programmer working in a software develop company office.
Legyél te a címlaposunk!
Mondd el véleményed és nyerj!
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

U.S. President Donald Trump listens during a discussion at the Generation Next forum in the Eisenhower Executive Office Building in Washington, D.C., U.S., on Thursday, March 22, 2018. Trump today took his boldest step to level the economic playing field with China, ordering sweeping tariffs on Chinese goods in a move that could escalate already tense trade relations between the worlds two biggest economies. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.