Tech

Kylie Jenner két mondattal 1,5 milliárd dollár veszteséget okozott

A Snapchat az egyik legnépszerűbb chat, illetve videó- és képküldő app a fiatalok körében, köszönhetően az automatikusan törlődő üzeneteknek, a különböző filtereknek és egyéb extra funkcióknak. Habár az alkalmazás abban a kivételes helyzetben van, hogy még a Facebook és az Instagram is innen lopja az ötleteket, a legutóbbi dizájnváltás nem sült el túl jól, a felhasználók felháborodtak,

még petíciót is indítottak a régi verzió visszaállítására.

Egy céget az ilyesmi persze ritkán szokott meghatni, láttuk ezt már nem egyszer a Facebook esetében, ahol minden jelentősebb hírfolyam változást népharag követett, azonban az átlag snapchatelők mellett az új felület nem tetszik Kylie Jennernek sem, aki ezt szóvá is tette egy Twitter-bejegyzésben.

Jenner az amerikai celebek egyik leghíresebbike, csak a Twitteren 24,5 millióan követik, illetve ő a Snapchat egyik legnépszerűbb felhasználója, és a kijelentés, miszerint többé már kedve sincs megnyitni az alkalmazást, elég durva hatással volt a Snapchatet fejlesztő Snap Inc. részvényeire, amik nem sokkal az üzenet megjelenése után durva zuhanásba kezdtek.

Azt ugyan nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy Jenner bejegyzése okozta a mélyrepülést, hiszen már az egymillió felhasználó által aláírt petíció sem tett jót a részvényeknek, de az egyáltalán nem lehet véletlen, hogy a twitteres üzenet megjelenését követően szakadt be igazán a papírok árfolyama.

A TWITTER ÜZENET MEGJELENÉSE UTÁN NEM SOKKAL CSÚNYÁN BESZAKADT AZ ÁRFOLYAM – Forrás: Google

Kylie Jenner igazi véleményvezér az alkalmazást zömében használó tinédzserek körében, és ha ő is azt mondja, hogy a dizájnváltás után már megnyitni sincs kedve az appot, arra érthető, ha negatívan reagál a piac. A két mondat ráadásul elég nagy kárt okozott a cégnek, hiszen a Reuters számításai szerint Kylie Jenner nem túl pozitív üzenete nagyjából 1,5 milliárd dolláros értékvesztést okozott a Snap számára.

Nem sokkal később a celeb ugyan kiküldött még egy üzenetet, miszerint még mindig szereti a Snapchatet, azonban ez már semmit nem javított a helyzeten, az értékpapír ettől nem állt vissza növekvő pályára.

Illusztráció forrása: Forrás: Dimitrios Kambouris / Getty Images / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik