Tech

Csetelés közben vette észre, hogy stroke-ot kapott a testvére

Míg a kezdetek kezdetén olyan telefonjaink voltak, amelyekkel csak meglehetősen gyenge minőségű felvételeket készíthettünk, mára olyan kifinomult kamerákat használhatunk, amik még arra is alkalmasak, hogy egészségügyi problémák testi jeleit is észrevehessük partnerünkön videohívás közben. A BBC pont egy ilyen konkrét esetről számolt be nemrég.

A New York-i Adumea Sapong machesteri nővérével, Opokua Kwaponggal videocsetelt a FaceTime-on keresztül, miközben arra lett figyelmes, hogy testvére beszéde egy idő után összefüggéstelenné vált, és arca is megváltozott. Azt tanácsolta neki, hogy igyon egy pohár vizet és vegyen be aszpirint, de a lány nem tudott elmenni a pohárért.

Azt hitte, felfújom az egészet, de gyorsan behívtam a beszélgetésbe egy másik testvérünket, aki orvos, így ő is hallhatta, hogyan beszél. Mindketten kértük, hogy azonnal hívjon segítséget.”

Kwapong  ennek hatására tárcsázta a mentők számát. Miután megvizsgálták, vérrögöt találtak az agyában, ami lebénította a bal féltekéjét. A nő bevallása szerint a FaceTime mentette meg az életét, mert az eszköz nélkül testvérei nem tudták volna időben figyelmeztetni.

Vitathatatlan, hogy a FaceTime mentette meg az életemet. Ha a húgom nem veszi észre, hogy valami nincs rendben, akkor teljesen máshogy is alakulhattak volna a dolgok.”

– mesélte a portálnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik