Tech

Bill Gates elárulta, mi a két legőrültebb dolog, amit milliárdosként vásárolt

A Microsoft-alapító a világ második leggazdagabb emberének számít Jeff Bezos után 91,8 milliárd dollárra saccolt vagyonával, ráadásul a legfiatalabb milliárdos is, hiszen 31 évesen vált dúsgazdaggá. Kövérre hízott bankszámlája ellenére sem kezdett őrült költekezésbe, és feleségével filantróp célokra megalapította a Bill & Melinda Gates Foundationt is, amin keresztül több mint kétmilliárd dollárt adakoztak tavaly egészségügyi fejlesztésekre, oktatásra.

Ellen DeGenere műsorvezető nemrég egy talkshawban faggatta őt költekezési szokásairól, amiben Gates elárulta, hogy nincs túl sok extravagáns és drága dolga. A Microsoft megalapítása után az volt az elsődleges szempontja, hogy tisztességesen kifizesse alkalmazottait.

„Sosem gondoltál akkor arra, hogy mondjuk veszel magadnak egy Porschét?” – kérdezte a műsorvezető.

„De, vettem is, ami egy engedmény volt részemről. Az utazásaim miatt később vásároltam egy magánrepülőt is, ami már egy hatalmas engedmény, így ez a két jármű számít a legnagyobbnak.” – válaszolta Gates, aki korábban is „bűnös élvezetként” és „hatalmas felvágásként” nevezte repülőjét.

„Akkor van egy Porschéd, egy repülőd, és ennyi?” – kérdezte a műsorvezető.

„Ha a drágább, őrült dolgokról beszélünk, ennyi.” – válaszolta Gates.

A milliárdos azt is elárulta, hogy egy külön trambulinszobát alakítottak ki 125 millió dolláros villájában, ami egyébként nem messze található Jeff Bezos házától, és hogy megérte, mert a gyerekek imádják.

Gates nemrég a CNN-nek nyilatkozott arról, hogy szerinte nem kérnek tőle elég adót. Kiemelte, hogy az eddig fizetett 10 milliárd dollárnyi adójával így is többet fizetett már az államkasszába, mint bárki más, de szerinte az ő pozíciójában lévő emberektől a kormánynak sokkal többet kellene követelnie.

Bill Gates nehezményezi, hogy nem kell több adót fizetnie
A világ második leggazdagabb embere szerint többet kellene azoktól beszedni, akiknek igazán jól megy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik